Rijssen en Holten zingen nu ook samen

0

HOLTEN – Zaterdagavond genoot een volle zaal in het Kukturhus in Holten van het Rijssense koor Pur Sang en het Holtense Amazing. Een mooie samenwerking omdat de koren deels op elkaar lijken maar ook mooi verschillen. Afgesloten werd met het gezamenlijke nummer ’Harmony´

Het Rijssense koor Pur Sang zong, onder leiding van dirigent Erwin Strikker, populaire tot licht klassieke muziek. Het koor werd op de piano begeleid door Dries Banierink. Het repertoire dat zij liet horen had soms een wat religieuze inslag met nummers als ‘Walking in Memphis’ en ‘You raise me up’ maar ook met verrassende keuzes als Shaffy’s ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ en het lied van Nick en Simon ‘Kijk omhoog’. De overige liederen kwamen uit de films Graese en Dirty Dancing, uit musicals en popmuziek. De arrangementen waar het koor gebruik van maakt lenen er zich er goed voor om de zaal te laten meezingen en dat lukte ook bij het Shaffy-nummer en bij You raise me up. Bij het lied ‘You’ve got a friend’, een lied dat de Amazingers duidelijk ook kenden, werd door het andere koor zachtjes maar hoorbaar meegezongen. Door een vlotte uitstraling als groep werd het een mooie Pur Sang presentatie.

Het koor Amazing, onder leiding van Tom Grondman, zong ook vooral populaire muziek en put daarmee uit dezelfde bronnen als Pur Sang. Het koor maakt daarbij gebruik van complexe arrangementen, zeker wanneer de nummers a cappella ten gehore worden gebracht. Naast de melodie moet daarbij ook de begeleidingslijn door het koor worden gezongen. Dat is spannend. Vaak lukt het verrassend goed zoals in de nummers ‘Cold as Ice’ en Ánd so it goes’ maar soms verdwaalt het koor er ook wat in, zoals bij het Nora Jones’ nummer ‘Don’t know why’. Amazing zong uit alle tijden. De jaren zestig zijn vertegenwoordigd met het luie ‘Sitting on the dock of the bay’ en Lady Madonna en de huidige tijd met ‘Hey soul sister’ van Train en mert het laatste Krezipnummer ‘Sweet goodbyes’. Amazing eindigde in stijl met een mooie bewerking van Toto’s ‘Afrika’, compleet met regengeluiden, donder en bliksem.

Beide koren hebben een manco en dat is het gebrek aan mannen die zingen. Pursang heeft er zes en Amazing twaalf. Beide koren lossen dat op doordat er vrouwen zijn die de tenorparij kunnen zingen. Bij Amazing zingt zelfs een heuse vrouwelijke bas. Dus mannen uit Holten en Rijssen, er is plek voor je om te zingen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.