Record aantal deelnemers verwacht

0

Groot aantal voorinschrijvingen voorspelt meer lopers dan voorgaande jaren.

Al voordat het eerste startschot is gelost, lijkt de Wilgenweard Diepe Hel Holterbergloop een succes te worden. Er is in elk geval erg veel belangstelling voor deze schitterende herfstloop bij recreatieve lopers en wedstrijdlopers. Het aantal deelnemers dat zich via internet aanmeldt, is nu al veel groter dan vorig jaar. Een week voor de wedstrijd zijn er al bijna 1000 inschrijvingen. Dat voorspelt voor de 18e editie een record aantal deelnemers.

Burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten zal het startschot lossen van de 10 mijl. Tenminste, als hij op tijd aanwezig is, want deze sportieve eerste burger doet eerst zelf mee aan de 5 mijl.
Of er ook andere prominente lopers zullen deelnemen, blijft op dit moment nog een verrassing. Er zijn onderhandelingen met verschillende managers van Keniase en andere buitenlandse lopers. Zij beslissen pas kort voor de wedstrijddag of ze wel of niet in Holten aan de start gaan verschijnen.

De organisatie van de Wilgenweard Diepe Hel Holterbergloop, dit jaar in handen van atletiekvereniging Holten, heeft een belangrijke verandering doorgevoerd.
De start en finish van alle afstanden zijn in het centrum van Holten, op de Kalfstermansweide. Dit is zowel voor de lopers als voor het publiek aantrekkelijk. Het parcours, direct het dorp uit, over de verharde weg de Holterberg op en de Diepe Hel in, is een stevige uitdaging gebleven. De hoogteverschillen, zo kenmerkend voor deze loop, maken ook nu deel uit van alle afstanden, de 2 mijl,.de 5 mijl en de wedstrijdloop over 10 mijl. Voor de lopers zijn bovendien de voorzieningen zoals parkeren, inschrijfbureau en kleedgelegenheid nu vlakbij de start.

Ook heeft de organisatie een extraatje voor de deelnemers: live finish beelden. Via internet, op de eigen website van de loop, is de finish van elke deelnemer live te volgen. De opgenomen beelden zijn bovendien gekoppeld aan de uitslag. Zo kan elke loper na afloop thuis een filmpje van 30 seconden van de eigen finish bekijken. De Wilgenweard Diepe Hel Holterbergloop is een van de eerste hardloopevenementen die dit te bieden heeft.

Meer informatie: http://www.diepehelholterbergloop.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.