Puberruil in Holten

0

Aflevering 4: Johnny versus Thomas

Puberruil XL: woensdag 24 januari 2007, 20.30 uur (NED 3)

Puberruil regular: donderdag 25 januari, 21.20 uur (NED 1)

Tienervader Johnny ruilt met de veelbelovende ‘golden boy’ Thomas

In deze vierde puberruil vinden wederom twee totaal verschillende werelden elkaar. Hoe is het om op je 18e al een kind te hebben? En wat mis je dan eigenlijk allemaal van je jeugd? Thomas en Jonny gaan het ontdekken als ze vijf dagen van leven ruilen. 

Thomas

Thomas is een veelbelovende jongen van 17 uit Bathmen, een klein dorpje in Overijssel. Het gaat op alle fronten goed met hem: hij heeft veel vrienden, is een goede HAVO leerling, een talentvol coureur en hij wordt door zijn ouders gesteund en begeleid om veel te bereiken. “Mijn ouders vinden het belangrijk dat ik alles ervaar, maar ze geven wel advies over wat de goede keuzes zijn.” 

Thomas kan zich tijdens de ruil inleven in zijn rol als vader en heeft ineens de zorg voor een meisje van twee. Billen afvegen, vroeg opstaan, verhaaltjes voorlezen; geen dagelijkse kost voor een jongen van 17. En dan die lange dagen in een spoelkeuken… Thomas weet niet wat hij vermoeiender vindt. 

Jonny

Jonny  uit Roermond is 18 jaar en vader van Dilayla, een meisje van twee. Van een moeilijke puber met problemen is hij veranderd in een betrokken vader. Hij adoreert zijn dochter die hij samen met zijn moeder en broer opvoedt. Daarnaast werkt hij lange dagen in een spoelkeuken. Maar iedere vrije minuut is voor Dilayla. “Ik heb gewoon een dochtertje daar moet je 24 uur per dag klaar voor staan of dat nou ´s ochtends of ´s avonds is.” 
 
Jonny voelt weer even wat het is om puber te zijn; lekker stappen met vrienden, karten en sporten. Maar ook weer terug naar de schoolbanken en dat valt niet mee. Toch is dat niks vergeleken bij de heimwee die hij voelt naar zijn dochter. 

 Er is ook gefilmpd op de scholengemeenschap en in het dorp bij het klavier.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.