Programma Midzomer Festival op 18 en 19 juni bekend

8

HOLTEN – Het programma voor de eerste editie van het Midzomer Festival in Holten is bekend. Een programma dat volledig in het teken staat van de middeleeuwen. Het centrum van Holten, rondom de Dorpskerk, wordt speciaal voor het evenement omgetoverd tot middeleeuwse stad. Een stad die is omsloten door stadsmuren.  

Meteen wanneer de bezoekers door de toegangspoort komen, ervaren ze de middeleeuwen. Achter de muren vindt een jaarmarkt plaats. Een toneelvoorstelling waarvan je als bezoeker zelf deel uitmaakt. Waarbij het echte nauwelijks van het onechte is te onderscheiden. Een georganiseerde chaos die menigeen zal verrassen.  

Holten terug in de middeleeuwen
Het script voor de toneelvoorstelling is geschreven en is gebaseerd op gebeurtenissen en figuren uit Holten in de middeleeuwen. Het verhaal vindt plaats in het jaar 1433 en draait om een boerenbruiloft. De middeleeuwse stad is geopend op zaterdag 18 juni van 17.30 uur tot 21.30 uur en op zondag 19 juni van 13.30 uur tot 17.30 uur.

Preuverie op Smidsbelt
Een ander vast onderdeel van het programma is de preuverie op Smidsbelt. Een preuverie die uiteraard past in de sfeer van de middeleeuwen. Dat geldt zowel voor de entourage als de gerechten. De preuverie vindt plaats op zaterdag 18 juni van 14.00 uur tot 24.00 uur en op zondag 19 juni van 13.00 uur tot 19.00 uur.  

Live muziek
Op zaterdagavond wordt Smidsbelt opgeluisterd door een optreden van de Ierse folkband Cloggy Dew. Een energieke en gezellige band die bekende ‘drinking songs’ afwisselt met romantische ballads en hier een daar een eigen nummer. Zondagmiddag krijgen bezoekers  van de preuverie op Smidsbelt een live optreden van Columbus Jazz. Een band die swing, jazz en Dixieland combineert met een flinke dosis humor. 

8 Reacties
 1. Mans zegt

  Klopt de datum van de preuverieje wel?

 2. Mans zegt

  Klopt de datum van de preuverieje wel?

 3. Hans zegt

  Dank je! Typo is aangepast, datum nu wel goed 8)

 4. Hans zegt

  Dank je! Typo is aangepast, datum nu wel goed 8)

 5. theo zegt

  volgens mij klopt het nu nog niet.18 july moet ook juni zijn

 6. theo zegt

  volgens mij klopt het nu nog niet.18 july moet ook juni zijn

 7. Hans zegt

  Klopt! Komt vast door het mooie weer 🙂 nu ook aangepast

 8. Hans zegt

  Klopt! Komt vast door het mooie weer 🙂 nu ook aangepast

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.