Premier Rutte ontvangt kinderen De Haarschool

0

HOLTEN – Op woensdag 11 april kregen de kinderen van groep 5 van obs De Haarschool in Holten een heel bijzonder kijkje achter de schermen in de werkkamers van premier Rutte. Omdat hijzelf natuurlijk druk was met de onderhandelingen in het Catshuis, nam de ‘chef Protocol’ het van hem over. Het werd een bijzondere dag waarbij deuren geopend werden die normaal gesloten blijven. In een grote bus trokken de kinderen al vroeg naar Den Haag. Al weken waren zij druk geweest met allerlei manieren om geld bij elkaar te verzamelen om de busreis te betalen. Want een persoonlijke uitnodiging van Premier Rutte krijg je natuurlijk niet iedere dag!

Zij werden namens de Premier hartelijk ontvangen in de Statenzaal waar de ministers iedere vrijdag lunchen voordat de Ministerraad begint. Daar stond allerlei lekkers klaar. Daarna mochten zij op hoge uitzondering de Trêveszaal zaal in waar de kinderen op de plek van de ministers gingen zitten. Achteraf mocht dat eigenlijk niet omdat alle stoelen ingesteld waren op de betreffende minister. Minstens zo bijzonder was een kijkje in het beroemde Torentje van de premier waar al veel belangrijke gesprekken zijn gevoerd.

Ook de Ridderzaal maakte veel indruk, waar de koningin elke derde dinsdag van september de Troonrede uitspreekt. Na een uitgebreide inspectie en controle door een metaaldetector, konden de kinderen de Tweede Kamer in. “Veel kleiner dan op TV!” aldus één van de kinderen.

Deze boeiende dag werd afgesloten door een bezoekje aan het strand in Scheveningen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.