Paasvuur Ligtenberg onder controle Brandweer aangestoken

0

HOLTEN – Woensdag 4 mei 2011 heeft de brandweer gecontroleerd het paasvuur aan de Ligtenberg aangestoken. ’s Morgens bleek dat de windrichting tijdelijk noord zou zijn en in combinatie met de voorspelde regenbui werd het daarmee veilig voor de omgeving. Het vuur is naar tevredenheid uitgebrand.

Voor de buurtbewoners van het paasvuur aan de Ligtenberg was het een spannende tijd. Dit paasvuur ligt dicht bij dennenbossen aan de voet van de Holterberg. Aansteken van het paasvuur bij de heersende code Oranje in combinatie met een oostenwind is gevaarlijk voor mens en natuur.

Woensdag 4 mei bleek dat de wind gedraaid was. Bovendien waren er regenbuien in aantocht. Burgemeester Arco Hofland heeft op dat moment op advies van de Brandweer Rijssen-Holten besloten het paasvuur gecontroleerd aan te steken.

Met de organisatie van het paasvuur is steeds overleg gevoerd. De brandweer spreekt respect uit voor de wijze waarop zij met deze situatie zijn omgegaan.

“Gelukkig heeft iedereen ingezien dat eerder aansteken van paasvuur de Ligtenberg echt onverantwoord was”, aldus burgemeester Arco Hofland en zelf buurtbewoner van de Ligtenberg.
“Maar door het paasvuur nu gecontroleerd in gunstige omstandigheden aan te steken en op te branden, is ook het gevaar geweken dat het vuur onder andere omstandigheden overslaat naar de Holterberg. Ik ben er van overtuigd dat volgend jaar door de buurtbewoners met evenveel enthousiasme aan een nieuw paasvuur wordt gebouwd.”.

Paasvuur de Ligtenberg was een van de zes paasvuren in Rijssen-Holten. Vier daarvan zijn op eerste paasdag aangestoken, en een op 2e paasdag. Door de ligging van de Ligtenberg, aan de voet van de Holterberg bij dennenbossen, is de windrichting oost-noordoost in combinatie met de droge natuur steeds het grootste gevaar.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.