Paasvuur Espelo

0

HOLTEN – Het is bijna zover… De boake heeft inmiddels een hoogte van 28 meter bereikt.

En we hopen natuurlijk nog veel hoger te komen. Maar het wereldrecord uit 1987 is verbroken. Middels deze weg willen we u informeren welke activiteiten er zijn gepland in de laatste week voor Pasen.

Maandag t/m donderdag 2-5 april:
’s Avonds en overdag lieren. Tevens zal er worden gewerkt aan de afwerking van de boake en het terrein.

Goede vrijdag 6 april:
Dit is de laatste dag dat gewerkt zal worden aan de boake. Om 17.30 uur zal officieel bekend worden gemaakt hoe hoog de lat wordt gelegd voor de volgende generaties. Alle boakebouwers zijn van harte uitgenodigd om dit moment mee te maken. Tot 19.00 uur kan er onder het genot van een hapje en een drankje worden nagepraat.

Om iedereen te bedanken die op welke manier dan ook heeft geholpen met de bouw van het paasvuur of de activiteiten daaromheen, wordt er vrijdagavond een medewerkers-avond georganiseerd. Alle medewerkers worden vanaf 20.30 uur uitgenodigd in de tent bij het paasvuur.

Zaterdag 7 april:
Om 12.30 uur zullen we per fiets vertrekken richting Holten. Daar zal namelijk het vuur van 1987 worden overgedragen van oud burgemeester Van Rappard aan huidig burgemeester Hofland. Vervolgens zal het vuur door de boakebouwers, langs de drie andere paasvuren van Holten, worden gedragen naar Espelo. Het is de bedoeling dat we ongeveer om 16.30 uur weer arriveren bij de grootste boake.
 
Zaterdagavond is het om 18.30 uur weer  verzamelen bij de boake om naar de reguliere prijsuitreiking van de  Paasvuurcompetitie te gaan bij café Toontje. Het vervoer zal geschieden  met de Spitaxbus, dus kom op tijd… om 21.30 uur is de terugreis  gepland.
 
Zondag 8 april:
’s Middags zal er voor de kinderen een springkussen en een draaimolen aanwezig zijn. Voor de grote kinderen is de tap geopend. Natuurlijk zullen er ook weer stickers, shirtjes en petjes worden verkocht. Daarnaast het is mogelijk om de grote hoogte van het paasvuur te verkennen middels een hoogwerker.

’s Avonds wordt er traditioneel weer begonnen met de lampionnenoptocht vanaf de bosschool. De start van de lampionnenoptocht is stipt om 19.30 uur. Onder begeleiding van de Braandheultjes en voorafgegaan door een mega-lampion die met 4 volwassenen getild moet worden gaat iedereen dit jaar door het Splosebos op weg naar ’s werelds grootste paasvuur. Vanaf het monument aan de Pasmansweg zal er met het heilige vuur worden gelopen door de generatie van 1987. Als de vorige en volgende generatie samen bij de boake aankomen zal om 20.30 uur het paasvuur van de huidige generatie Sploders worden ontstoken. Het bezoekersaantal op deze avond is nog moeilijk in te schatten, maar zal naar verwachting hoger zijn dan andere jaren. We vragen u om met elkaar een oogje in het zeil te houden om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Met vriendelijke groet,

Stichting Paasvuur Espelo

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.