Oproep aan bewoners buitengebied om mee te denken over verlichting

0

HOLTEN – In het buitengebied van de gemeente wordt bewust gekeken of verlichting op die plaats zinvol is.

Inwoners van het buitengebied kunnen daar nu in meedenken. Tot 2 maart 2012 zijn alle reacties van harte welkom.

Net als de andere Twentse gemeenten gaat de gemeente Rijssen-Holten het buitengebied bewust verlichten. Wethouder Ben Wolterink: “In het buitengebied van zowel Holten als Rijssen staan 500 lantaarnpalen met een totaal verbruik van 110.000 kWh.Een aantal lantaarnpalen daarvan moet vervangen worden. Wij willen die niet zomaar vervangen, maar we gaan bewust kijken naar wat wel en niet nodig is. De verlichting die voor de verkeersveiligheid in het buitengebied van belang is, blijft behouden. Want uiteraard mag de veiligheid niet in gevaar komen. Zo blijven de meeste kruisingen in het buitengebied verlicht, net als drukke schoolroutes.”

Inwoners van het buitengebied kunnen 3 weken lang de website www.twenteverlichtbewust.nlbezoeken waarop te zien is wat de gemeente Rijssen-Holten met de lantaarnpalen in het buitengebied van plan is. De gemeente wil graag weten wat inwoners daarvan vinden. Op deze website kunnen inwoners van 9 februari tot 2 maart 2012 hun reactie plaatsen. “Er kan verlichting zijn die wij weg willen halen, maar waar inwoners heel anders over denken. Dat horen wij graag”, aldus wethouder Wolterink. “Maar het kan ook zijn dat inwoners zelf minder verlichting willen.

Alle reacties worden meegenomen en besproken in de Regio Twente, samen met de omliggende gemeenten. Daarna neemt de gemeente voor het buitengebied van Rijssen-Holten een weloverwogen besluit over wel of niet verlichten.

In eerste instantie richt de gemeente zich op het buitengebied. Binnen de bebouwde kom wordt onderzocht of de verlichting door energiezuinige lampen kan worden vervangen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.