Oppositie Rijssen-Holten heeft bedenkingen bij coalitieproces

0

HOLTEN – Het steekt de oppositiepartijen D66, PvdA en VVD, dat SGP, CU en CDA niet de moeite hebben genomen om met alle partijen in gesprek te gaan tijdens de vorming van een coalitie. Ondanks een verzoek voor overleg, was hiervoor geen enkele ruimte. Voorzitter van de grootste partij SGP, Ben Beens, was van meet af aan duidelijk dat er voor gekozen was om met CU en CDA in gesprek te gaan.

Zelfs de PvdA die al 14 jaar lang in het college vertegenwoordigd is door de meest ervaren wethouder in het sociale domein, Hans ter Keurst, kwam niet in aanmerking voor een gesprek. In deze periode waarin slagkracht en grote deskundigheid gevraagd worden is de keuze van de coalitie om met drie onervaren wethouders aan te treden een punt van zorg bij de oppositie.

Scheve verhoudingen
Ook de VVD en de twee nieuwkomers Lokaal Liberaal en D66 Rijssen-Holten kwamen niet in aanmerking voor een verkennend gesprek. De coalitie bestaat nu uit een christelijk blok, aangevuld met een gedoogpartij. Dat is alles behalve een representatieve vertegenwoordiging van de inwoners van Rijssen-Holten meent de oppositie.

Verkiezingsbelofte verbroken
In haar verkiezingsprogramma heeft coalitiepartij Gemeentebelang gepleit voor het terugbrengen van het aantal wethouders van vier naar drie. Bij de keuze voor vier wethouders heeft Gemeentebelang dus al direct een verkiezingsbelofte verbroken. De oppositie vindt dit een slecht signaal naar de inwoners.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.