Opening St Joseph Training Centre in Rambura

1

HOLTEN – In aanwezigheid van Anja Kettelarij van Stichting Rambura heeft op 19 maart de feestelijke opening van het st. Joseph Training Centre plaatsgevonden in Rambura. 

Rwanda kent eigenlijk alleen maar theorie-onderwijs; het Training Centre is bedoeld voor jongens en meisjes die moeite hebben met leren maar wel met hun handen kunnen werken.

Het Training Centre is succesvol van start gegaan met een opleiding timmeren. De komende tijd zullen andere richtingen worden toegevoegd.  Het project is met groot enthousiasme en met een forse bijdrage van de inwoners van Rambura zelf, door onze partners in Rambura in zeer korte tijd gerealiseerd. De bouw is afgelopen november gestart en met behulp van veel vrijwilligers uit Rambura kon 19 maart het centrum in gebruik worden genomen.

Stichting Rambura werkt nauw samen met de RK-parochie van Rambura en heeft goede banden opgebouwd met de bevolking aldaar. De bouw is mede mogelijk geworden dank zij bijdragen van scolengemeenschap de Waerdenborch en bijdragen van  Hervormde- en Gereformeerde kerk in Holten en de inwoners van Holten. Onze partners uit Rambura willen u hiervoor hartelijk bedanken.

Fancy fair Stichting Rambura
Op zaterdag 5 mei a.s. zal er op de Kalfstermansweide een fancy fair plaatsvinden om geld in te zamelen  om daarmee een nieuwe studierichting in het Training Centre mogelijk te maken. Deze studierichting zal worden gericht op Voedselbereiding en Horeca.

Stichting Rambura is opgericht om de levensstandaard van de inwoners van het Afrikaanse dorp (in Rwanda), met dezelfde naam, op een hoger niveau te krijgen. Eerder werd een IT-center en een landbouwcoöperatie gerealiseerd met hulp van Rambura Holten. Op de website www.rambura.nl. is uitgebreide informatie opgenomen.

Er zal een gezellige  fair opgezet worden, met kraampjes, kleden ofwel gewoon mensen die iets leuks, gezelligs of nuttigs aan te bieden hebben en dit verkopen. De opbrengst is bestemd voor Stichting Rambura .

Wanneer uzelf iets zou willen verkopen, of u heeft een kennis of familie die iets te koop wil aanbieden, maar dat niet persoonlijk wil verhandelen, dan kan dat door een van onze medewerkers op deze dag verkocht worden.

Gedacht kan worden aan bijv. zelfgemaakte schilderijen, tekeningen, kaarten of andere creatieve uitingen, pannenkoeken, koffie, andere etenswaren, zelfgekweekte plantjes/ stekjes, verkoopbare dingen uit een zolderopruiming, of grotere artikelen die d.m.v. een veiling verkocht kunnen worden. Als u zaken ter beschikking wilt stellen kan dat in overleg ook worden afgehaald. Wij zouden liefst zien dat het ook  voor kinderen leuk is,  bijvoorbeeld door spelletjes of creatieve activiteiten .

U ziet er is altijd wel iets voor u bij om te verkopen, aan activiteiten mee te doen ……….of te kopen (want daar gaat het ten slotte om). Er hebben al heel wat mensen hun medewerking toegezegd en natuurlijk zijn de bestuursleden van Stichting Rambura aanwezig.

U bent op 5 mei van harte welkom op onze gezellige Kalfstermansweide vol standjes, kraampjes, kleden en kofferbakken.

Wilt u zich aanmelden of iets beschikbaar stellen voor deze leuke dag, laat het ons dan even weten.

Per e-mail: [email protected]

of

Tel. Anja Kettelarij  0548-363323
Dick van den Houten 0548-362850
Dirk-Jan  Schuppert 0548-364340

1 reactie
  1. Astrid zegt

    Een zeer prijzenswaardige initiatief. Juist praktijkonderwijs is daar van belang. Theorie blijft vaak, tja, theorie. Hopelijk leidt het centrum tot een hoop vaklui van hoge kwaliteit.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.