Open 2009 sportief met veldtoertocht

0

HOLTEN – De Wielervereniging Holten opent op 4 januari a.s. het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de Beemd- en Bergtoer. Deze veldtoertocht, welke te fietsen afstanden kent van 30, 40 en 50 kilometer,  trekt jaarlijks veel deelnemers uit het hele land. Vorig jaar namen er 1367 mountainbikers deel. De vele fietsers worden aangetrokken door de prachtige heuvelachtige omgeving van Holten. Daarnaast gaan er veel fietsers op pad om na alle feestdagen de overtollige kilo’s weg te trappen. Fietsers die geen lid zijn van een fietsclub kunnen ook deelnemen.

Dankzij de welwillende medewerking van zo’n 30 landeigenaren, wordt de deelnemers weer een aantrekkelijke route voorgeschoteld. De route is bij deze 23e editie op een drietal punten gewijzigd. Zo zijn enkele stukken asfalt verruilt voor zandwegen en is er nog een nieuwe beklimming in het parcours opgenomen. Grote delen van de landelijk bekende veldtoertocht gaat door gebieden die normaal zijn afgesloten voor terreinfietsers. De 40- en 50 kilometer rijders gaan eerst door de Beuseberg waarbij men onder andere dwars door de koeienstal van boer Schutte rijdt. Het is er ieder jaar een flink geloei, maar niet alleen van de koeien….

Via de Borkeld koerst men daarna richting de Holterberg. De korte afstand van 30 kilometer rijdt uitsluitend over de Holterberg. Hier lopen alle routes samen en maakt men ook gebruik van dezelfde controlepost waar warme bouillon, thee en een krentenbol worden verstrekt. Ook is daar een fietsenhersteller aanwezig om eventuele materiaalpech te verhelpen.

Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten uitgezet. Bijna 60 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Er zal ook een fotograaf aanwezig zijn die alle deelnemers onderweg vastlegt op de gevoelige plaat. Start- en eindpunt van de Beemd en Bergtoer is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen. Na de tocht wordt ook de mogelijkheid geboden om de fiets af te spuiten.

Leden van de NTFU en de KNWU betalen 3 euro voor de deelname, overige deelnemers betalen 1 euro extra t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar. Voor verdere informatie kan men kijken op de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.