Opbrengst collecte Alzheimer Nederland

0

HOLTEN – De collecte van Alzheimer Nederland in de week van 5 t/m 10 november heeft 2408 euro opgebracht in Holten.

Hartelijk dank aan alle gevers en collectanten!

Alzheimer Nederland werkt al bijna 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie (waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is) en hun omgeving. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en ruim 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk dekkend netwerk. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften.

Jezelf verliezen
Honderdduizenden mensen in Nederland worstelen dagelijks met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. 1 op de 5 krijgt het. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen.

Word ook collectant
Met een paar uur van uw tijd kunt u volgend jaar ook mee helpen als collectant. U kunt zich opgeven bij: M.Overkamp 0548-361401 ([email protected])

of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of T. 030-659 69 77.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.