Op bezoek voor Holtense traditie

2

Hallo allemaal,

Als een van de vijf leerlingen, mocht ik op Kerstavond 2006, uit handen van de ambassadeur van Canada, een hanger ontvangen voor alle leerlingen die al jaren op Kerstavond, een kaars aansteken voor de gevallenen op het Canadese Kerkhof hier in Holten.

Een initiatief in 2005, van de heer Randy Albers, leerkracht aan de Davison Elemantaryschool in Melvill, Saskatsewan, Canada, heeft geleid tot een inzameling van gelden, om een "Necklace"  als dank van de Canadese kinderen aan de Holtense leerlingen te kunnen laten maken. Dit is gelukt, en in 2006 mochten bijna alle leerlingen uit Holten, Espelo en Dijkerhoek, een hanger ontvangen met een Canadees 5 Cent munt, met de datums 1945 – 2005.

Ik heb al die jaren daarna mailcontact met de school en de heer Randy Albers, met Nederlandse voorouders, onderhouden. Alle links en foto’s die ik maar kon krijgen van de ceremonies van 2006, 07, 08 en 09, heb ik naar hen gemailed. De wens van Randy Albers was, om, wanneer hij gepensioneerd zou zijn, eens een bezoek te kunnen brengen aan Holten, en indien mogelijk, de ceremonie met het aansteken van de kaarsjes, te kunnen bezoeken.

Deze Kerst was de heer Randy Albers op bezoek bij ons om zelf te kunnen zien hoe wij deze traditie al 20 jaar in stand houden. Samen met zijn vrouw Donna, zoon Paul, neef Antoon en nicht Dionza uit Angeren waar ze verbleven, hebben wij op Kerstavond de ceremonie met het aansteken van de 1400 kaarsen bezocht.

Vol bewondering was hij. En dan mocht hij zelf ook nog eens een kaars aansteken op uitnodiging van GertJan van ’t Holt van de Stichting Welcome Again Veterans!

Met een filmpje Klik hier  wil hij alle leerlingen in Holten nog eens bedanken en hoopt dat deze traditie nog lang voortgezet kan worden. Ik hoop dat u dit filmpje kunt laten zien aan de leerlingen van de Holtense scholen.

Alvast dank,
Met vriendelijke groeten,

Ilse Schoolkate

2 Reacties
 1. Mirelle zegt

  Zo mooi, deze prachtige en waardevolle traditie.
  Bijzonder dat jongeren zoals Ilse hier zo bij betrokken zijn!

  M.v.g.
  Mirelle

 2. Mirelle zegt

  Zo mooi, deze prachtige en waardevolle traditie.
  Bijzonder dat jongeren zoals Ilse hier zo bij betrokken zijn!

  M.v.g.
  Mirelle

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.