Onderzoek vervoer Sallandse Heuvelrug

0

HOLTEN – Er is een onderzoek gestart naar wat het publiek vindt van alternatief vervoer op de Sallandse Heuvelrug.

In december moet er een rapport zijn. Toeristen die de Sallandse Heuvelrug bezoeken bij het Toeristisch Steunpunt aan de Toeristenweg in Holten, doen dat vaak met de auto. Ze kunnen naar de horeca, naar het Natuurdiorama. Wie echter iets verder wil, kan dat nu nog alleen lopend doen. Fietsen kan ook, maar een gezin met vier personen, heeft doorgaans geen vier fietsen bij zich. De gezamenlijke ondernemers in Rijssen-Holten zouden daarom graag wat meer lokale vervoersmogelijkheden zien. Elektrische fietsen, elektrische bakfietsen, paard en wagen. Om te onderzoeken wat het publiek daarvan vindt, is adviesbureau DTV gevraagd de kwestie te onderzoeken. Een paar zaterdagen krijgen de ‘testers’ na afloop vragen.

Voorzitter van de ondernemersvereniging is Cor Schagen, eigenaar van onder meer restaurant Woody’s. "We hebben het er vaak over gehad; hoe trek je meer mensen naar de berg en hoe vergroot je daar de reikwijdte van het publiek. Je kunt er eindeloos over vergaderen, maar het is beter om het gewoon te proberen. Plannen om het dorp meer bij de berg te betrekken zijn er genoeg, maar er is geen geld. Dat geldt ook voor wat we vandaag doen. Je kunt van alles bedenken, maar het moet wel rendabel zijn. Daarom onderzoeken we eerst hoe het publiek er over denkt.”

De ‘vervoersdag’ viel samen met een klein feestje. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug bestaat vijf jaar. Zaterdag trad er onder meer een theatergroep op. Die werd voorafgegaan door een officiële opening door wethouder Ben Wolterink van Rijssen-Holten in het Natuurdiorama. Aan de andere kant van de berg, in Haarle, voltrok zich iets dergelijks, maar dan met zijn Hellendoornse collega Wilma Paalman. Het mooie weer lokte aardig wat toeristen naar de berg. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.