Onderzoek mini-Kulturhus Dijkerhoek

0

HOLTEN/DIJKERHOEK – Er zijn twee serieuze opties voor het mini-kulturhus van Dijkerhoek. Of het gemeenschapshuis komt in een nieuw pand op de locatie van gebouw Bethanië óf er verrijst een nieuw pand aan de noordkant van de buurtschap. Momenteel onderzoekt een bureau in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten welke locatie het meest geschikt is voor het kulturhus. Tijdens het onderzoek wordt ook bekeken wat de verdere exploitatiemogelijkheden zijn, waar het geld voor de bouw vandaan moet komen en wie het kulturhus uiteindelijk gaat beheren.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Denion Informatie- en organisatieadvies uit Lathum.

Dit bedrijf zal ook bekijken hoe het mini-kulturhus van Dijkerhoek en het kulturhus van Holten kunnen samenwerken, wat de mogelijkheden met glasvezel zijn en hoe de bedrijvigheid rond de molen en bijbehorende winkel kan worden versterkt.

Ook wordt onderzocht of het wellicht mogelijk is een wooncorporatie bij het kulturhus te betrekken. Er zouden bijvoorbeeld zorgwoningen bij het nieuwe gebouw kunnen komen.

Denion heeft eerder met dit bijltje gehakt; het bureau heeft soortgelijke onderzoeken uitgevoerd voor multifunctionele accommodaties in Dalfsen, Lierderholthuis en Olst-Wijhe. Het onderzoek kost 24.500 euro.

Het mini-kulthus is een grote wens van de inwoners van Dijkerhoek. Bij het onlangs vastgestelde Dorpsplanplus stond deze multifunctionele voorziening bovenaan de lijst met wensen van de Dijkerhoekers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.