Ondernemers op reis

0
De hele groep

HOLTEN – Uit de gemeente Rijssen-Holten en omstreken hebben 28 ondernemers een oriënteringsreis naar China gemaakt.

Deze twaalf-daagse reis voerde van het noordelijk gelegen Dalian, via Shanghai naar Hong Kong. Er werden meerdere fabrieken van uiteenlopende aard bezocht.

Kleinschalige ondernemingen, maar ook bedrijven met vele honderden, zelfs over de duizend, medewerkers.
Zo zag men een ijzergieterij, een bedrijf waar sanitair wordt vervaardigd, een sportschoenenfabriek en de produktie van garage-uitrustingen. Speciaal voor de dames in het gezelschap werd een bezoek gebracht aan een kledingatelier. Diverse Duitse winkelketens zijn hier vaste afnemer.

Het weekend werd besteed in Shanghai, een stad met 16 miljoen inwoners, die zich in een moordend tempo ontwikkelt. Een stad waar pure armoede en weelderige rijkdom tegelijkertijd is te zien . De oude wijken worden in sneltreinvaart vervangen door gigantische woonflats.

In het zakencentrum van Shanghai, het in de afgelopen 15 jaar ontwikkelde Pudong, werden de Televisietoren en de Jin Mao Tower bezocht. Vanaf deze gebouwen heeft men, zowel overdag als ’s avonds, een geweldig uitzicht over de stad. De handel in nep horloges en -pennen tiert hier welig.

Al reizende, per bus, kon men een uitstekende indruk krijgen van de reeds bestaande infrastructuur, maar ook van de indrukwekkende ontwikkelingen, die op dit gebied gaande zijn!
De architectonische hoogstandjes, toegepast bij bruggen en gebouwen, zijn van onverwacht spectaculair niveau. 

Een van de hoogtepunten van deze reis was het bezoek aan de vestiging van de Twentsche Kabel in Nanjing. Dit high-tech bedrijf vervaardigt hier de glasvezel, die o.a. in Rijssen-Holten wordt gebruikt. Bij dit concern is de technische ontwikkeling in handen van Holtenaar Onno Bresser. Hij zorgde voor een geweldige ontvangst.

Als afsluiting van deze reis bezocht men de grootste beurs van China, de Cantonfair, in Guangzhou.
In een volledig nieuw, geheel airconditioned, beursgebouw, met een oppervlakte van vele tientallen hectares, werden zeer verschillende Chinese produkten gepresenteerd.

De deelnemers gingen huiswaarts met overweldigende indrukken. Velen hebben zakelijke ideeën opgedaan.
Duidelijk is, dat onze westerse wereld te maken heeft, en nog meer krijgt, met de ontwikkelingen , die zich in o.a. China voltrekken.
De organisatie van deze reis was in handen van de geboeders Jansen in samenwerking met OAD-reizen.  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.