Nijkamp weer eerste in Oliebollencompetitie

0

HOLTEN/Wageningen – Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen heeft ‘m weer binnen; de eerste prijs bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Voor de vierde keer in vijf jaar staat Martin Nijkamp op het hoogste podium. Dat is een topprestatie.
Dijkman, De Echte Bakker uit ’s-Heerenberg, debuteert in de top met een tweede plaats en Slagter met winkels in Coevorden en De Krim behaalt de derde plaats.

Niet opgeven
Voor Martin en Ingrid Nijkamp was het dit jaar niet vanzelfsprekend de prijs weer in de wacht te slepen. Al in september is Martin begonnen met oliebollen bakken maar de resultaten waren telkens net niet goed genoeg. “We wisten niet waar het aan lag,” vertelt Martin. “Uiteindelijk bleek er een detail aan de doseermachine niet helemaal in orde te zijn. De kunst is om niet te gaan twijfelen, maar vooral door te gaan.”
Scholtens: “De oliebollen van Nijkamp zijn fantastisch. Structuur was mooi, de vulling was goed verdeeld en de oliebol was lekker licht om te eten. Martin Nijkamp is een echte specialist geworden.”

De keuring
De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Gildemeester Chris Scholtens, productspecialist als het gaat om oliebollen, keurt en beoordeelt alle inzendingen op verschillende onderdelen, zoals kleur, vulling en natuurlijk smaak.
Scholtens: “De oliebollen van Nijkamp zijn fantastisch. Ik zou niet weten wat daar nog aan te verbeteren valt. Martin is zeer gedreven als het gaat om dit product. Hij start altijd op tijd met testen en is altijd met oog voor detail bezig. De verschillen in de top zijn zeer klein dus complimenten voor deze prestatie.”

Genieten
Ook Ingrid reageert enthousiast. “Je moet eens weten hoe precies Martin is als de oliebollen het vet in gaan. Alle grondstoffen worden precies gemengd en gekneed, het mag niet tochten in de bakkerij dus de deuren moeten dicht en iedereen is heel gefocust. Als er nog iets niet helemaal goed is heeft Martin geen rust totdat het aangepast is. Deze eerste prijs is een super resultaat van alle inspanningen.”

Oliebollenfeest
Verkopen wordt natuurlijk ontzettend leuk, als je zo’n topproduct in de winkel hebt. De winkeldames in Holten en Zutphen gaan er zoals ieder jaar een feestje van maken. Iedereen wordt uitgenodigd om de winnende oliebollen gratis te komen proeven. Martin en de bakkers zetten alle zeilen bij in de bakkerij zodat iedereen kan genieten van deze prijswinnaars. Martin geeft nog een laatste tip voor thuis:

Opwarmadvies oliebollen:
Onze oliebollen zijn met zorg, passie en vakmanschap bereid. Om de smaak en kwaliteit te behouden kunt u de oliebollen in onze speciale oliebollenzak opwarmen.

Magnetron:
Bij ca. 450 Watt.: 10 oliebollen ca. 2 min.
Bij ca. 900 Watt.: 10 oliebollen ca. 1 min.
Oven:
Oven voorverwarmen op 200ºC.
Opwarmen 8-10 min. op 180-200ºC.

Eet smakelijk!

Prijsuitreiking
Dinsdag 17 december as. Zal Chris Scholtens van het Echte Bakkersgilde persoonlijk de prijzen overhandigen aan Martin en Ingrid Nijkamp.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.