Nieuwjaarstoespraak HHV HIG

0

Nieuwjaarstoespraak uitgesproken op 12 januari 2011 door J.H. ten Velde namens de besturen van de Holtense Handels Vereniging en Werkgeversvereniging HIG
 
Beste collega ondernemers, 

Namens de besturen van de Holtense Handels Vereniging en Werkgeversvereniging HIG van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van ondernemend Holten. Een speciaal woord van welkom voor de leden van het college van B&W en onze gasten van de KWR, IKT en KvK. En natuurlijk voor onze nieuwe leden die voor de eerste keer bij ons te gast zijn.

We zijn  blij dat we op deze prachtige locatie staan in het hart van Holten. 2010 was dan ook het jaar dat het startschot is gegeven voor in de nabije toekomst het vernieuwde bruisende autoluwe centrum van Holten.

Jarenlang of misschien wel decennia lang hebben we veelal gepraat in Holten met ellenlange discussies, verdeeldheid en vooral besluiteloosheid tot gevolg. In 2010 zijn de eerste puzzelstukjes op de goede plaats gevallen. 

De laatste vijf nieuwjaarsspeeches en 3 burgemeesters verder heb ik meerdere malen Holten als een doodzieke patiënt bestempeld welke op de intensive care lag. Wachtend op een bloedtransfusie en de nodige omleidingen.

En jawel de artsen hebben ingegrepen, het nieuwe Kulturhus heeft de patiënt de eerste injectie gegeven, de Raad van State heeft haar goedkeuring gegeven aan de operatie met betrekking tot de omleidingen, kortom, we staan niet meer op de wachtlijst maar in 2011 moet het gaan gebeuren.

Nu wordt het tijd om de rijen in Holten te sluiten en gezamenlijk met zijn allen vol energie aan de diverse projecten te gaan beginnen. Niet tegen elkaar maar met elkaar voor een ondernemend Holten dat behoefte heeft aan duidelijkheid .

Aan de slag ! 

De besturen van zowel de HIG als de HHV hebben de handen ineen geslagen en zullen waar dat nodig en mogelijk is gezamenlijk het geluid van ondernemend Holten laten horen. 

Goed nieuws de afgelopen week , de eerste 22 woningen werden aangekondigd voor De Kol, duurzame en energiearme woningen welke uitstekend passen bij het visitekaartje van Rijssen-Holten. Wij willen echter ook nog steeds pleiten voor betaalbare jongeren woningen. Het college krijgt van ons alle steun om de woningquota in Holten op peil te houden.

Werk aan de winkel om de provincie opnieuw te overtuigen dat ondernemend Holten licht wil groeien.

De verdere ontwikkeling van met name De Kol is een zaak die onze beide ondernemersverenigingen zeer ter harte gaat. We vrezen dat – als gevolg van te stringente opvatting van het provinciaal bestuur – het terrein dat in samenhang met de projecten A1 Zone, Holten Hoger Op! en het Groentransferium Holt & Berg een visitekaartje voor Holten moet worden, te lang een onherbergzame vlakte zal blijven. Wij nodigen het gemeentebestuur uit om samen met de ondernemersverenigingen in Holten te bezien in hoeverre publiekprivate samenwerking een bijzondere impuls aan de ontwikkeling van De Kol kan geven 

We zijn blij dat er weer een aantal nieuwe winkels in 2010 de deuren heeft geopend en of zijn of haar winkel heeft verbouwd. Ook voor 2011 verwacht het bestuur duidelijkheid over de nieuwe winkelas richting het gezicht op de berg, zodat we in 2012 in onze nieuwjaarsspeech een aantal nieuwe ondernemers kunnen vermelden.

De horeca in Holten is ook volop in beweging, naast de welkome aanvulling op de Smidsbelt van Tastoe zijn er in het centrum nog enige veranderingen op komst. Ook hopen we dat de speelboerderij in 2011 de eerste steen mag leggen. En natuurlijk mogen niet onvermeld laten dat Bakkerij Nijkamp in de laatste week van 2010 Holten weer op een bijzonder aangename manier op de kaart heeft gezet. Hulde ! 

Ook de ontwikkelingen op en rond Vletgaarsmaten doen ons deugd. Ruimte voor verdere expansie en behoud van typische Holtense bedrijven is goed voor de werkgelegenheid en zorgt er voor dat de sociale voorzieningen en de economische bedrijvigheid in Holten in deze moeilijke tijd blijven draaien. 

Ik wil met u graag het glas heffen en sluit af met u zakelijk een goed en vooral gezond en ondernemend 2011 toe te wensen.
 
Jan Herman ten Velde 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.