Nieuw logo Triathlon Holten

6
Overhandiging aan dhr. ter Schure

Holten – Tijdens de jaarlijkse evenementspresentatie van de Triathlon Holten heeft de stichting het officiële logo voor de Europese kampioenschappen 2009 gepresenteerd. Al maanden is de organisatie bezig met de voorbereidingen voor het EK en het 25 jarig jubileum in 2009. Naast de presentatie van het logo werd ook bekend gemaakt dat in 2010 het Nederlands kampioenschap Triathlon opnieuw zal plaatsvinden in Holten.

De NTB beloonde de kandidatuur van de organisatie welke na het EK graag een nationaal kampioenschap in Holten wilde organiseren. Naast de wedstrijden in 2009 en 2010 staat de wedstrijd in 2008, welke gehouden wordt op 28 juni, in het teken van de generale repetitie voor 2009.

Tijdens een spannende presentatie werd het EK Logo voor 2009 onthuld. Het logo is ontworpen door het Holtense reclamebureau Youniq, die al een groot aantal jaren alle reclame-uitingen van de Stichting Triathlon ontwerpt.

Met name de parkoersen worden in 2008 verder geoptimaliseerd. De wijziging van het zwemparkoers en het finishterrein zijn voor de organisatie zo belangrijk dat 2008 als test wordt gezien. De editie van 2008 wordt opnieuw ondersteund door vele sponsors die tijdens de presentatie de sponsorcontracten met de Stichting ondertekenden.

Wijzigingen parkoersen 2008 noodzakelijk voor EK

Belangrijkste wijziging in 2008 is de verplaatsing van het zwemmen van de Schipbeek naar de zandwinning “De Domelaar”. De winput gelegen tussen Holten en Markelo zal in 2008 het strijdtoneel zijn van de wedstrijdseries van de Premium European Cup. Deze wijziging van het zwemparkoers was een van de eisen van de Europese bond bij toekenning van het EK. Voor de recreanten series is “De Domelaar” i.v.m. de veiligheid als zwemparkoers geen optie, deze series blijven dan ook komende jaren in het zwembad.

Naast de verandering van het zwemparkoers wordt ook het finishterrein aangepast. Door de verandering zal er meer plek zijn op de tribunes en is ook de LED-wall beter gepositioneerd. Daarnaast wordt het podium beter bereikbaar en is er meer ruimte achter de finishpoort.

NK Triathlon 2010

In 2010 zal de Stichting Triathlon Holten het Nationaal Kampioenschap over de Olympische afstand gaan organiseren. De organisatie heeft hiervoor vorig jaar een bid uitgebracht bij de NTB en deze heeft de jarenlange ervaring van het organiseren van een topevenement op waarde weten te schatten. De organisatie zal ook na het EK 2009 zijn ambities voortzetten en ook in 2010 weer de uitdaging aangaan om een topevenement neer te zetten.

6 Reacties
 1. Piet paaltjes zegt

  lekker orgineel 😉

 2. Piet paaltjes zegt

  lekker orgineel 😉

 3. anton zegt

  ik vind ‘m mooi 😛

 4. anton zegt

  ik vind ‘m mooi 😛

 5. piet leut zegt

  Hoezo piet?
  een ondertoontje in je opmerking?
  niet orgineel dus?

 6. piet leut zegt

  Hoezo piet?
  een ondertoontje in je opmerking?
  niet orgineel dus?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.