Niet trouwen in Kulturhus

4

HOLTEN – Dat is de uitkomst van een discussie in de raadscommissie Algemeen en Bestuurlijke Zaken en Middelen. Een voorstel van de SGP om enkel gemeentehuis (Rijssen) en het Kulturhus in Holten als trouwlocatie te benoemen, kreeg geen steun.

Op dit moment kunnen aanstaande bruidsparen kiezen uit twaalf plekken voor het ‘ja-woord’ in de gemeente. Behalve de gemeentehuizen zijn het Parkgebouw, havezate De Oosterhof en diverse horeca-zaken officieel aangewezen als ‘huis der gemeente’.

De verscheidenheid aan trouwlocaties heeft alles te maken met de nieuwbouw van het gemeentehuis. Lange tijd ontbrak het in Rijssen aan een trouwzaal. In die periode werd, op verzoek, de ene na de andere horecagelegenheid door het gemeentebestuur aangewezen als trouwlocatie.

Sinds de ingebruikname van het nieuwe gemeentehuis beschikt Rijssen weer over een trouwzaal. En die is in trek. In de trouw-agenda van de afdeling Burgerzaken staan voor de komende jaren meer dan honderd huwelijken gepland. daarbij is massaal gekozen voor het nieuwe gemeentehuis. In sommige horeca-zaken wordt daarentegen niet of nauwelijks getrouwd.

Niettemin stelde het gemeentebestuur de raadscommissie ABZM voor de twaalf trouwlocaties te handhaven. Ze zijn volgens het college ‘waardig, representatief en openbaar toegankelijk.’

Jan Kevelam (VVD) was het niet eens met deze criteria. "waardigheid en representatief zijn subjectieve begrippen. Beoordeling is voorbehouden aan bruidsparen", aldus Kevelam. Voor hem is het ook belangrijk dat bode en ambtenaar van de burgelijke stand goed hun werk kunnen doen. Raadslid Remi de la Haye (PvdA) was het roerend met hem eens.

Een meerderheid van de commissie ondersteunde de opvatting van het college, waarbij Ab Hofhuis (GemeenteBelang) vurig pleitte voor extra trouwlocaties in het buitengebied. Dat wordt bezien.

4 Reacties
 1. hh zegt

  Begrijp ik nou uit dit verhaal, dat je als Holtenaar in Holten alleen in horeca gelegenheden kan trouwen?
  Het moet niet gekker worden.

 2. hh zegt

  Begrijp ik nou uit dit verhaal, dat je als Holtenaar in Holten alleen in horeca gelegenheden kan trouwen?
  Het moet niet gekker worden.

 3. Tom zegt

  @hh
  Het voordeel van in een horeca-gelegenheid is dat je de drank in handbereik hebt.

 4. Tom zegt

  @hh
  Het voordeel van in een horeca-gelegenheid is dat je de drank in handbereik hebt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.