Niemand kan om kermis heen

0

HOLTEN – De kermis van Holten begint vandaag om 14.00 uur en duurt tot zondagavond 22.00 uur.
Vorig jaar was het evenement op zondag nog om 18.00 uur afgelopen, maar met deze laatste aanpassing hoopt de Dorpsfeestcommissie de kermis nét een laatste zetje in de goede richting te geven.

Jos Kamphuis van de Dorpsfeestcommissie: "Vorig jaar was het aantal bezoekers redelijk, maar voor sommige kermismensen was de dag niet rendabel. Dat was met name het geval bij de attracties voor volwassenen, zoals de schiettent. We hebben besloten dat de zondagavond erbij moest en we hebben geprobeerd dat te regelen. We hebben bijvoorbeeld contact gezocht met de hervormde kerk. Die houdt nu een oecumenische dienst in De Kandelaar. We zijn blij dat dat in goed overleg is gegaan."

De Holtense kermis is niet elk jaar een succesnummer. Tot twee jaar geleden werd de kermis op de Kalfstermansweide gehouden. Kamphuis: "Het terrein is een beetje kaal en niet echt gezellig. We hebben het wel geprobeerd met artiesten, maar dat werkte niet."

"De Dorpsstraat en de Smidsbelt zijn compacter", vult Bert Wansink van de Holtense Handels Vereniging aan. "Op de Kalfstermansweide zag je alles in één keer. We merken dat ook met andere evenementen, zoals de kerstmarkt. We pakken een stuk van de Dorpsstraat en dan kun je er niet omheen. De Kalfstermansweide blijft nu vrij voor parkeren." Kamphuis: "Als je nu boodschappen doet, móet je wel over de kermis. Dan nemen de mensen sneller bijvoorbeeld een zak oliebollen mee.”

Volgens Kamphuis is dit voorlopig de laatste aanpassing. "Nu laten we de kermis een tijdje met rust. Vorig jaar was een succes en dit jaar ziet het er weer goed uit." Bert Wansink sluit zich daarbij aan. "We waren vorig jaar dik tevreden met de locatie. Ik denk dat we zo iets moois neer zetten voor Holten."

De kermis begint elke dag om 14.00 uur. Op donderdag is het feest om 23.00 uur afgelopen, op vrijdag en zaterdag om middernacht en zondag om 22.00 uur.

(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.