Nationaal Schoolontbijt in pyjama.

0

HOLTEN – Ruim 500.000 kinderen ontbeten vorige week samen op zo’n 2.500 basisscholen in het hele land.

Om het extra gezellig te maken mochten de kinderen bij de Bosschool zelfs in pyjama aan het ontbijt verschijnen.

Dus heeft u vorige week een aantal kinderen in de pyjama naar school zien fietsen, neem het de ouders dan niet kwalijk. Zij waren op weg naar het ontbijt. Het Voorlichtingsbureau Brood organiseerde het Nationaal Schoolontbijt dit jaar voor de tiende keer. Het is meer dan een leuk ontbijtfeest. Met speciaal lesmateriaal, zoals een voorleesboek en een interactieve film, leren de kinderen waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. Zo weten ze nu dat een ontbijt zorgt voor energie, voor belangrijke voedingsstoffen, bijdraagt aan een goede stoelgang en een gezond gewicht, maar bovenal: Het is lekker en gezellig. En gezellig was het!

De schuifdeuren tussen de twee hoofdlokalen waren open, zodat alle kinderen aan lange tafels bij elkaar konden zitten. Bakker Nijkamp had gezorgd voor verse, bruine boterhammen, lekkere broodjes en heerlijke krentenbollen. Er was thee, melk en diverse soorten broodbeleg. De kinderen lieten het zich heerlijk smaken.

Voor elke ontbijtende leerling droegen de scholen € 0,25 af voor het goede doel. Daarmee ontvingen dit jaar twee goede doelen een donatie: het Oranje Fonds en Bake for Life. Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar door het steunen van allerlei sociale initiatieven. Bake for Life bouwt bakkerijen in de derde wereld en geeft daarmee jonggehandicapten een kans. Op de Bosschool werd ook met de leerlingen besproken dat er veel mensen zijn die het minder goed hebben dan wij, met een kleine link naar de jaarlijkse voedselactie van Dorcas die deze week wordt gehouden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.