Motocross-weekend op Zuurbergcircuit met ONK op zondag

4
Tom en Jerry (Bulsink en Grobben)

Zaterdag en zondag, 11 en 12 oktober, a.s. zal het prachtige circuit “de Zuurberg” te Holten het decor vormen van een motocross-weekend dat er zijn mag. De plaatselijke motor-en automobielclub “de Holterberg” zal dan als gastheer optreden van een motocross spektakel waar de echte liefhebbers van zullen smullen.

Op zondag staan er wedstrijden op het programma om het Open Nederlands Kampioenschap Motocross in de klassen zijspannen en MX3. Het betreft hier de uitgestelde wedstrijd van afgelopen voorjaar toen vanwege de weersgesteldheid de geplande wedstrijd geen doorgang kon vinden. In goed overleg met de KNMV is deze vervangende datum er uitgekomen. Het betreft tevens de laatste wedstrijd om het ONK van dit seizoen.

De kampioenen mogen dan inmiddels in beide klassen al bekend zijn, maar om de verdeling van de overige prijzen zal zeker nog de nodige strijd geleverd worden. Maar ook de kampioenen van dit jaar, bij de zijspannen is dat zevenvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen met bakkenist Reto Grütter en bij de MX3 is dat Oscar Vromans, zullen zeker geen cadeautjes weg geven. Er mag dus op volop spanning en sensatie gerekend worden.

Als bijzonderheid kan nog worden vermeld dat Daniël Willemsen in Holten aan de start zal verschijnen met de Belgische bakkenist Sven Verbrugge. Ze vormden al eerder een ijzer sterk duo, maar beider karakters botsten nogal eens. Door de kenners wordt met spanning uitgekeken naar de hereniging van dit duo. Oorzaak van dit heroptreden van Verbrugge was de al geplande vakantie van Reto Grütter en met Sven heeft Willemsen de best denkbare vervanger.

Als bijprogramma bestaat uit een uitwisselingscross MX2.

Op zaterdag staat er een uitwisselingscross met de klassen 65 cc, 85 cc, Super klasse en een Open klasse op het programma. Aan deze uitwisselingscross wordt deelgenomen door leden van de motorclubs uit Borculo, Harfsen, Lochem, Markelo, Ruurlo, St. Isidorishoeve, Vorden en Holten.

De trainingen beginnen beide dagen om 9.30 uur en de wedstrijden op zaterdag om 11.30 uur en zondag om 13.00 uur.

Op zaterdag is de toegang gratis en op zondag bedraagt deze voor volwassenen € 12,00, jeugd van 12 t/m 15 jaar € 5,00 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Het Zuurbergcircuit is met borden “CIRCUIT” aangegeven als men vanaf de A1 afslag 26 richting Holten (N332) neemt.

4 Reacties
 1. ToHaHo zegt

  Hallo,
  Zaterdag 11 oktober (uitwisselingscross) en
  zondag 12 oktober 2008.(Open Nederlands Kampioenschap Motocross in de klassen zijspannen en MX3).
  Dus niet op 13 oktober.
  Bij deze.

 2. ToHaHo zegt

  Hallo,
  Zaterdag 11 oktober (uitwisselingscross) en
  zondag 12 oktober 2008.(Open Nederlands Kampioenschap Motocross in de klassen zijspannen en MX3).
  Dus niet op 13 oktober.
  Bij deze.

 3. anton zegt

  datum aangepast.

 4. anton zegt

  datum aangepast.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.