Motie VVD leidt tot eerste watertappunt in Rijssen-Holten

HOLTEN – Op woensdag 16 december is het allereerste watertappunt in Rijssen-Holten in gebruik genomen door wethouder Jan Aanstoot. De oude dorpspomp in Holten is weer in werking, zodat inwoners van de gemeente en toeristen hier volop van gebruik kunnen maken. Dit onder andere naar aanleiding van een motie van de lokale VVD. In juni 2015 heeft fractievoorzitter Frans Noordam namens de partij het college verzocht de oude dorpspomp in haar volle glorie te herstellen en deze tevens te gebruiken als watertappunt.

De VVD-fractie in Rijssen-Holten is dan ook zeer tevreden dat het watertappunt er inmiddels is. ‘In onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 pleitten we al voor attractieve centra, inclusief watertappunten. Het is goed om te zien dat dit voor Holten realiteit is geworden’, aldus Noordam.

De fractievoorzitter is echter wel van mening dat deze lijn doorgezet mag en zou moeten worden: ook Rijssen zou een watertappunt moeten hebben. Noordam: ‘Een watertappunt is immers niet alleen een meerwaarde voor een attractief centrum, het zorgt ook voor een gezonder lichaam. Doordat drinkwater beschikbaar is, is frisdrank niet een automatisme en draagt de pomp daardoor ook zijn steentje bij aan afname van overgewicht bij kinderen en ouderen’.

De VVD-fractie is zodoende ook blij dat de dorpspomp op de Smidsbelt in Holten weer aanwezig is en gebruikt kan worden. Nu Rijssen nog!

Reacties zijn gesloten.