Mintonette meiden C kampioen

0

HOLTEN – In de competitie van meiden C bleef het tot de laatste wedstrijdronde zeer spannend wie er kampioen zou worden. In een gevecht van drie gelijkwaardige teams zou alles in de slotdagen worden beslist. Mintonette moest op vrijdag 11 april spelen en de andere twee teams de volgende dag en ze moesten zelfs tegen elkaar: Dynamiek en Havoc.

In de laatste thuiswedstrijd speelden de Mintonette meiden tegen Lonneker. Alle punten moesten gehaald worden om het kampioenschap niet te verspelen. Een hele boel spanning op de schouders van onze Holtense meiden maar in de eerste set was daar weinig van te merken. De tegenstander kwam in deze set niet verder dan 7 punten mede door een sterke servicebeurt.

De tweede set gaf een totaal ander beeld. Het team uit Lonneker was warm gedraaid en dit was duidelijk te merken. In eerste instantie leek Holten vrij makkelijk uit te lopen maar door een paar fouten werd het aan het eind van deze set toch nog spannend. Gelukkig herpakte Mintonette zich en konden ze de set winnend afsluiten met 25-23. De derde set ging weer redelijk gemakkelijk naar Mintonette maar in set vier lieten de Holtense meiden het massaal toegestroomde publiek nog even flink in spanning, halverwege de set kwamen ze zelfs achter te staan. Gelukkig trokken ze dit op het laatst mogelijke moment weer recht en sloten ze de set en dus de wedstrijd winnend af met de maximale score van 4 gewonnen sets.

De beslissing van het kampioenschap hing nu af van de wedstrijd tussen Havoc uit Haaksbergen en Dynamiek uit Goor. Deze wedstrijd moest in 3-2 eindigen (ongeacht welk team) en dan was Mintonette kampioen. Havoc had Mintonette uitgenodigd de wedstrijd bij te wonen zodat de kampioen meteen gehuldigd kon worden na het eindsignaal van de wedstrijd.

De wedstrijd ging gelijk op en de Mintonette meiden zaten als versteend op de bank, je kunt toch beter zelf spelen: 1-0, 1-1, 2-1 en … 2-2. Na een stressvol uur was een stand bereikt waarbij Havoc en Dynamiek zichzelf hadden uitgeschakeld en konden de meiden van Mintonette uitbundig feest vieren. Eerst kregen ze in Haaksbergen een medaille uitgereikt van de Nederlandse Volleybal Bond en een roos van de meegereisde ouders. Ook stond het team van heren 2, die hun wedstrijd ook moesten spelen in Haaksbergen, met een roos klaar wat onze meiden erg leuk vonden. Na het nuttigen van wat drinken en een heerlijke taart ging de stoet richting Holten.

Bij de sporthal stonden alle (groot)ouders klaar om ze op te vangen en ook was er door trainer/coach Kelly een tractor met wagen geregeld voor een ereronde door het dorp. Bij het Klavier werden ze vervolgens ontvangen door een net uitgespeeld heren 1 en kregen ze nog een leuke attentie van voorzitter Niek. Ter afsluiting van dit fantastische seizoen gingen de meiden gezellig samen een patatje eten en wat drinken.

Britt, Amy, Demi, Lotte, Iris, Sanne, Noa, Jolien, Manon en Ymke gefeliciteerd!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.