Mintonette meiden B start competitie met eerste uitwedstrijd

0

HOLTEN – Na een heerlijke nazomerweek was het voor de meiden B weer tijd te starten met de competitie. Na de selectietrainingen afgelopen voorjaar is er een leuk nieuw B team samengesteld met fanatieke meiden. De eerste wedstrijd bracht ze naar Dynamiek, Goor.

Bij het inspelen was nog geen duidelijk sterkteverschil te zien tussen de teams en dit kwam in het begin van de eerste set ook naar voren. Het ging tot het 13e punt erg gelijk op. Daarna pakten de Holtense meiden het beter op en liepen ze toch langzaam uit en dit resulteerde in een eindstand van 18-25. De tweede set verliep vrijwel gelijk als de eerste en ook de eindstand in deze set was dezelfde. Opvallend was dat het opzetten van een aanval steeds minder werd gedaan en er door beide teams veel “pingpongvolleybal” werd gespeeld.

In de derde set liep Mintonette vrijwel constant achter de feiten aan. Er werden onnodige fouten gemaakt en Goor stond constant met diverse punten voor. Er kwam een omslagpunt bij de 20 punten. Onze meiden stonden 4 punten achter maar door niet op te geven en te knokken voor elk punt kwamen ze terug tot een gelijkstand. Er werd sterk doorgespeeld en de set werd winnend afgesloten met 24-26.

Om het maximale aantal punten te halen moest ook de laatste set worden gewonnen. Bij vier sets winst, behaalt het winnende team een extra punt. Genoeg reden om geconcentreerd door te spelen. In het begin was dit geen probleem maar halverwege lieten de meiden uit Holten de concentratie een beetje los en kwam Dynamiek op gelijke hoogte. Gelukkig werd Mintonette daardoor wakker geschud en werden ze een beetje geholpen door de tegenstander die veel in het net sloeg. Eindstand 17-25 en de vijf punten konden meegenomen worden naar Holten.

Een goed begin van het nieuwe seizoen. De volgende wedstrijd wordt 30 september, 17.30 uur tijdens de training gespeeld. Iedereen is van harte welkom de meiden te komen aanmoedigen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.