Mindfulness training

HOLTEN – Op woensdag middag 30 maart om 15.30 start een training mindfulness. Daarna volgen nog 4 opeenvolgende woensdagavonden van 19.00 tot 21.30.
Wat is het? Mindfulness helpt je je aandacht doelbewust te richten op je ervaring (denken en voelen) van dit moment, zonder hierover te oordelen.

Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegenovergestelde: leven op de automatische piloot. Koken op je ruggenmerg, stuk overslaan van de autobaan tijdens het autorijden, alles wat we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, dat is mindful zijn NIET. Volledig aanwezig zijn in het NU is mindful zijn: de adembenemende zonsondergang, de prachtige muziek of een andere intense ervaring. Wanneer onze geest stil is, zijn we een en al aandacht. Je ervaart dan de rijkdom van het moment. Hoe doen we dat in het dagelijks leven? Dat oefenen we in de training.

Je leert intenser en bewuster te leven. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Je gaat anders om met je gedachten patronen. Er ontstaat een hoger mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Gelukkig mindfulness kun je oefenen. Dat gaan we doen en nog veel meer.

Reacties zijn gesloten.