Meer dan een gastenverblijf

2

Ze zijn stiekem wel trots op hun nieuwe groepsaccommodatie aan de Oude Deventerweg in Holten.

Geheel op eigen kracht gaan Dirk en Christien Koebrugge (beiden 26) en Steven Klein Teeselink (68) een gastenverblijf bouwen naast hun woningen.

Volgend jaar zomer moet het complex klaar zijn en kunnen families en vriendengroepen bijkomen in een ouderwetse boerenomgeving. Vooral voor Steven betekent dit meer dan ‘zomaar’ een gastenverblijf bouwen en beheren. Hij woont aan de Oude Deventerweg en is de enige in de omgeving die zijn melkveebedrijf nog overeind heeft weten te houden.

Om het bedrijf rendabel te houden moest de melkproductie omhoog. Of er moest een andere bron van inkomsten worden aangeboord. Dirk Koebrugge: "We zochten een aanvulling om de boel draaiende te houden. De eerste plannen kwamen twee jaar geleden. We dachten aan een camping, maar dan moet er altijd iemand thuis zijn. Dat lukt niet, want ik heb mijn eigen bouwbedrijf en Christien werkt ook. Nu geven we de gasten een sleutel en kunnen ze gaan en staan waar ze willen."

De accommodatie biedt plaats aan 24 mensen. "Er komt een gebouw met ruimte voor twee groepen van twaalf mensen", zegt Dirk Koebrugge. "Het is vooral geschikt voor families en vriendengroepen die een weekeindje weg willen."

Het staat de gasten vrij om over het erf te lopen. Klein Teeselink: "Ik vind het leuk om vragen over mijn werk te beantwoorden. Doordat ik nog veel met de hand doe en het bedrijf niet zo groot is, kan ik daar de tijd voor nemen."

De drie hebben er in ieder geval vertrouwen in. "Dit is een toplocatie", zegt Dirk Koebrugge. "Holten ligt op loopafstand en we zitten aan de voet van de Holterberg. Bovendien zijn er in de wijde omtrek geen accommodaties zoals deze."
(bron stentor)

2 Reacties
 1. Carlien zegt

  Hoi Christien en Dirk,
  Wat leuk dat jullie dit ondernemen, het wordt vast erg mooi en gezellig, dit is wel aan jullie toevertrouwd.
  We komen een keertje kijken.
  Veel succes en het gaat jullie goed.

 2. Carlien zegt

  Hoi Christien en Dirk,
  Wat leuk dat jullie dit ondernemen, het wordt vast erg mooi en gezellig, dit is wel aan jullie toevertrouwd.
  We komen een keertje kijken.
  Veel succes en het gaat jullie goed.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.