Meer controle op fout parkeren

1

HOLTEN – In het centrum van Holten is een parkeerschijfzone van toepassing van maandag tot en met zaterdag van 08.00-18.00 uur. Op parkeerplaatsen die voorzien zijn van een blauwe streep mag met een parkeerschijf maximaal 1,5 uur geparkeerd worden. Vanuit de gemeente vindt controle plaats op fout parkeren in het centrum van Holten.

Op de Kalfstermansweide zijn 40 vakken voorzien van een P en geen blauwe streep. Op deze parkeerplaatsen mag vrij worden geparkeerd en is een parkeerschijf niet nodig. Op plaatsen binnen de zone die niet zijn voorzien van een P-aanduiding of een blauwe streep is parkeren niet toegestaan. Dit betekent dat ook op de Smidsbelt alleen geparkeerd mag worden op één van de acht gerealiseerde blauwe parkeervakken. Het is toegestaan om het tijdstip van aankomst af te ronden op hele en halve uren.

Lang parkeren (parkeerduur onbeperkt) kan op diverse parkeerterreinen aan de rand van het centrum, bijvoorbeeld achter het Kulturhus en achter de Kandelaar.

Handhaving
Vanuit de gemeente vindt regelmatig controle plaats op fout parkeren in het centrum van Holten. Ook het parkeren buiten de vakken wordt gecontroleerd. Omdat het buiten de vakken parkeren eerder niet werd bekeurd, wordt nu eenmalig een waarschuwing gegeven. Het kenteken wordt daarbij geregistreerd en bij een volgende overtreding volgt een bekeuring. Waarschuwingen worden vanaf heden gegeven, met ingang van 1 oktober wordt er niet meer gewaarschuwd.

Wethouder Jan Aanstoot: “Het centrum van Holten heeft de laatste jaren een face lift ondergaan en daardoor zijn ook de parkeermogelijkheden veranderd. We realiseren ons dat het even wennen zal zijn”.

1 reactie
  1. Kareltje zegt

    Vergeet je de parkeerkaart dan kost je dat het belachelijk hoge bedrag van €90
    Weer zo’n belachelijke regel uit Rijssen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.