Maand van het gebit 2016

HOLTEN – Dierenarts Holten leert baasjes het gebit van uw hond of kat verzorgen

De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Baasjes van honden en katten kunnen tijdens deze maand bij dierenarts Deventer en Holten terecht voor een gratis gebitscontrole en ontvangen een goodiebag. Volgens dierenarts Deventer en Holten is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen tijdens spreekuren vragen stellen over tandenborstels, tandpasta, DentaStix® en brokjes die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen.

Goede gebitsverzorging is echt noodzakelijk…
Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben, die bij de baasjes vaak onopgemerkt blijven. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige bloedingen en het uitvallen van tanden. “Daarom is het voor veel baasjes heel nuttig om het gebit van hun hond of kat te laten controleren”, aldus dierenarts Marnix Lamberts, voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. “Gebitsverzorging is noodzakelijk omdat het voedingspatroon en het fysiek van huisdieren in de loop der jaren zijn veranderd in vergelijking met hun voorouders die in het wild leefden”.

Laat deze maand nog het gebit van uw hond of kat controleren!
Zo’n 800 vestigingen van dierenartsenpraktijken organiseren in de maand februari extra spreekuren en speciale acties om gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Op www.maandvandegebitsverzorging.nl kunnen honden- en kattenbezitters op postcode zoeken welke dierenartsenpraktijken meedoen en welke acties er worden georganiseerd. Op www.dierenartsholten.com staat meer informatie over de actie.

Reacties zijn gesloten.