Loting Triathlon Holten in twee keer

0

Onder toezicht van notaris IJzerman van KienhuisHoving werd vrijdagavond de loting verricht voor de deelname aan de 23e editie van de Triathlon Holten. Tientallen belangstellenden volgden deze unieke triatlon-inschrijving.

Er moest worden geloot voor vier categorieën: de achtste triatlon voor Holtenaren, de achtste triatlon voor niet-Holtenaren en de kwart triatlon voor niet-Holtenaren. Voor de achtste hadden zich maar liefst 325 Holtenaren en 437 niet-Holtenaren ingeschreven; voor beide groepen zijn 210 plaatsen beschikbaar. Voor de kwart schreven zich 75 Holtenaren en 269 niet-Holtenaren in voor respectievelijk 70 en 210 startplaatsen. Holtense atleten die in 2006 podiumplaatsen hadden behaald hoefden niet mee te loten. Zij waren door hun resultaat van het vorig jaar verzekerd van een startbewijs.

Tijdens de loting voor de Triathlon Holten afgelopen vrijdagavond bleek dat de controle door de notaris van KienhuisHoving niet voor niets is. Hij ontdekte ergens een onregelmatigheid in de getallen, waardoor de loting opnieuw moest worden uitgevoerd. Vervelend voor de met spanning wachtende deelnemers, maar als het niet was ontdekt hadden de gevolgen veel vervelender kunnen zijn.

In tweede instantie verliep alles zoals men gewend is van de Stichting Triathlon Holten: op rolletjes. Terwijl de lotingslijsten werden uitgedraaid hoefde niemand van de bijna tweehonderd aanwezigen in de aula van scholengemeenschap De Waerdenborch zich te vervelen. De Stichting Triathlon Holten presenteerde namelijk ook haar eigen kledinglijn. Comfortabele sportkleding van hoge kwaliteit wordt in samenwerking met Running Center en Enschede voorzien van het logo van de stichting en verkocht via de website. Na de gebruikelijke run op de lijsten en de nodige uitroepen van teleurstelling en blijdschap, wisten alle aanwezigen of ze waren ingeloot of op de wachtlijst waren geplaatst. De op de wachtlijst geplaatste atleten zal in spanning moeten wachten tot begin juli 2007. De stand op de wachtlijst wordt wekelijks bijgewerkt en is beschikbaar via de website www.triathlonholten.nl.

Naast de triatlon en als mogelijk alternatief voor de atleten op de wachtlijst en andere belangstellenden organiseert de stichting op 6 juli een zwemloop. De zwemloop bestaat uit 500 m zwemmen en 5000 m hardlopen. Inschrijven voor de zwemloop kan ook via de website en is mogelijk tot 1 juli.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.