Losse Hoes Holten failliet

0

Holten – Het hotel ’t Losse Hoes in Holten is gesloten. De horecagelegenheid werd op 2 juli op verzoek van de eigenaar, die de zaak op 1 januari had gekocht, failliet verklaard. In overleg met curator De Groot uit Deventer zou het vijfkoppig vaste personeel nog zes weken doorwerken (conform de opzegtermijn). Maar toen verschillende leveranciers voorraden kwamen terughalen, besloot het personeel eigenhandig de zaak op slot te doen.

De voormalige eigenaar heeft advocaat R. Kroon van Damsté Advocaten in Almelo gevraagd de medewerkers bij te staan, omdat die onrechtmatigheden bij het faillissement vermoeden. In ieder geval hebben de medewerkers geen vakantiegeld ontvangen. Volgens een van hen heeft de huidige eigenaar, S. de Witte uit Deventer, een schuld opgegeven van 80.000 euro. Dit terwijl er de komende tijd voor 50 á 60.000 euro aan bruiloften en partijen geboekt waren, zo bevestigt Kroon. Hij vertelt dat de exploitatie van het hotel is ondergebracht in de BV Hazenpad. Die schijnt volgens hem leeg te zijn.

Curator De Groot vindt dat De Witte de stekker er erg vroeg heeft uitgetrokken, terwijl hij tevens heeft aangegeven een doorstart te willen. Maar wel met ander personeel. De Witte is naast eigenaar van de BV ’t Hazenpad, tevens eigenaar van het pand zelf. "De BV betaalde dus de huur aan hem", aldus De Groot. De medewerkers wijzen er op dat in het pand de laatste tijd veel is geïnvesteerd. Zo zouden 16 badkamers zijn gerenoveerd. De kans op een doorstart is volgens De Groot alleen al vanwege de naam en de locatie zeker aanwezig. "Al zal de nieuwe exploitant wel met De Witte overeenstemming moeten bereiken over de huur."

Bron: De Stentor

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.