Leerlingen De Waerdenborch te gast bij Europees Parlement

0

HOLTEN – Eind maart waren 26 leerlingen van De Waerdenborch te gast bij het Europees Parlement in Straatsburg.

Dit was in het kader van de Euroscoladag die tien keer per jaar georganiseerd wordt.

De Waerdenborch was geselecteerd als enige school uit Nederland. De leerlingen hebben samen met scholieren uit 26 andere Europese landen gepraat over de onder meer de eurocrisis, werkgelegenheid, de vele immigranten en subsidies voor de agrarische sector.  

 
In totaal 500 scholieren uit 27 Europese landen deden mee aan de Euroscoladag in Straatsburg. Verdeeld in werkgroepen hebben ze gesproken over actuele problemen waar Europa mee kampt. De scholieren stellen resoluties op hoe volgens hun de problemen aangepakt kunnen worden. Deze resoluties zijn besproken in de grote zaal van het Parlement.  

Cornelis Jongkind, docent: “Het is boeiend te zien hoe onze leerlingen zich kritisch opstellen tegenover andere landen en de EU, maar ook oog blijven houden voor het feit dat we deel uitmaken van deze Unie met haar voor- en nadelen. Ook het gemak waarmee ze zich uitdrukken in Frans, Duits, en met name Engels, verbaast ons iedere keer weer. En dan betreft het geen vakantie-Engels, maar een diepgaande economische discussie”.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.