Leerkrachten van de Haarschool konden met kerst weer even kind zijn

HOLTEN – Afgelopen donderdag 17 december was er een kerstviering op de Haarschool. Om de kerstviering te openen hebben de juffen en meesters van de Haarschool een toneelstuk opgevoerd voor de kinderen.

Het toneelstuk heette: ‘Het meisje met de pindarotsjes.’ Het verhaal ging over een meisje, Noël, die geen geld had om kerst te vieren.
Ze ging in gedachten op bezoek bij een familie die op wintersport was én bij een familie die bij opa en oma op bezoek ging. Kerstmis bleek niet overal even gezellig te zijn. Uiteindelijk kon haar moeder toch een klein kerstboompje kopen en Noël had voor haar moeder pindarotsjes gekocht. Het werd toch nog een speciale kerst voor Noël en haar moeder. Want kerst zit in de kleine dingen.
Natuurlijk kon er ook genoeg gelachen worden om de boze oma en de dove opa. En vooral om de juffen en meesters die zelf een keer kind mochten spelen. Na het toneelstuk hebben we met de kinderen genoten van een heerlijk kerstdiner, gemaakt door ouders en kinderen.

Het plein van de Haarschool was dit jaar prachtig versierd met een 12 meter hoge kerstboom. Deze boom heeft samen met zijn lampjes twee weken staan schitteren op het plein.
Op het plein was de ouderraad druk bezig om alle ouders te voorzien van een hapje een drankje. Ouders konden kiezen tussen erwtensoep of een broodje hamburger. Ook konden ze rondom de kerstboom gezellig een glaasje glühwein drinken.

Als afsluiter hebben we, met alle ouders en kinderen, rondom de kerstboom nog een lied gezongen om iedereen een vrolijk kerstfeest te wensen!

Kortom het was een super geslaagde en gezellige kerstavond op de Haarschool!

Reacties zijn gesloten.