Keunestätjesoamd

0

HOLTEN – De ouderen onder ons kennen het zeker nog wel, de ouderwetse verwerping. Iedere bakker in Holten hield er jaarlijks wel één.

In de decembermaand zag je vaders, overladen met krentenbroden, taart en kerstkransjes huiswaarts gaan. Iedereen won wel iets met het bussengooien, krentenbroden werpen of ringgooien. De vele bakkers zijn al jaren uit het dorpsbeeld verdwenen, maar het fenomeen verwerping is gebleven. Één van die verwerpingen, de z.g. Keunestätjesoamd, wordt georganiseerd door de CV. De Fienpreuvers.

In 1990 ontstaan, om gelden te genereren voor de organisatie van de overbekende Keunefeesten. Het bleek een succesformule, zodat ook in 2010 nog altijd een verwerping wordt gehouden. Op 30 december kan er weer gebiljart worden om kerststollen, vleesproducten en spiritualiën. Natuurlijk is er ook het rad van avontuur en sinds een aantal jaren, de Keunedarpse kermis. De veiling van ludieke voorwerpen staat ook dit jaar weer op het programma en Prins André uut ’n Diekerhook zal de trekking verrichten van de grote verloting. Kortom, plezier voor jong en oud.

Wil je nog eens ouderwets genieten en op ongedwongen wijze, met vrienden en bekenden, het oude jaar afsluiten, kom dan op donderdag 30 december, vanaf 20.30 uur naar café Toontje aan de Stationsstraat in Holten. Het is voor iedereen winnen, winnen, winnen. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.