Keunedarp… het is weer carnaval

4

HOLTEN – Als u Holten vanuit één van de invalswegen binnen bent komen rijden heeft u het al gemerkt.

Holten is deze dagen omgetoverd tot Keunedarp. Het carnaval staat op het punt van beginnen. De Fienpreuvers hebben al de nodige voorproefjes gehad met onder andere het Prinsenbal, ‘Keunedarp Lacht’ en recentelijk het mindervalidencarnaval bij manege Snorrewind. Maar nu gaat het echt beginnen voor Prins Suvee van Pampus en Adjudant Kiki en natuurlijk al die andere Keunedarpers. Donderdagavond zal in ons gemeentehuis de Prins uit handen van het Opperkeun Bort Koelewijn de sleutel van ons prachtige dorp krijgen. Vanaf dan is de macht voor Prins Suvee en dat zullen we weten. Bah, wat lekker!

Holtensnieuws.nl geeft u hierbij uw programma voor de komende week in LEES VERDER….

Vrijdag 1-2
Vanaf 19.00 uur

De Fienpreuvers zullen, samen met huisorkest de Braandheultjes, holtenaren huldigen die zich het afgelopen jaar op diverse wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Het zijn verrassingsbezoeken die de te huldigen personen nog lang zullen heugen. Geen verrassing, maar daarom niet minder leuk: Prins Suvee zal met zijn gevolg deze avond een traditioneel bezoek brengen aan het bouwersfeest op de Noordpool.

Zaterdag 2-2
14.00 uur

Start van de Grote Keunedarpse optocht aan de Wilhelminastraat. Een record aantal wagens, loopgroepen en andere voorstellingen zullen in lange toet door het dorp trekken. Zij zullen uiteindelijk aankomen op de Smidsbelt. Aansluitend kan men lekker dweilen in de holtense kroegen. De Dorpsstraat tussen Boerbiet en ’t Klavertje zal worden afgezet voor het verkeer.

15.00 uur

Kindercarnaval in Irene. Een groot feest voor de kleinste keuntjes. Lekker polonaise lopen en jumpen onder leiding van een echte DJ. De prijzen van de kinderdeelnames aan de optocht zullen hier worden uitgereikt door Prins Suvee. Tevens is er een prijs voor het mooist verkleedde jongetje en meisje. Voor alle kinderen is er gratis frisdrank.

18.30 uur

Prins Suvee en Adjudant Kiki dineren bij de Stadskelder. Hier kan heel Keunedarp genieten van een geweldig buffet.

20.00 uur

Slingeroamd. De start is bij Boerbiet. U kunt alle holtense café’s langs om gezellig carnaval te vieren. Vele honderden, zo niet duizenden, zullen u vergezellen. Dit gaat tot in de kleine uurtjes door.

Zondag 3-2
14.00 uur

Optocht in Deventer, ook wel Stokvissengat genoemd. Vele holtense wagens en loopgroepen zullen ook in Deventer weer aanwezig zijn. Zeker de moeite waard om naar de Brink te komen.

20.00 uur

Kielenbal in Bierlokal am Bahnhof. De residentie van de Fienpreuvers zal weer uit zijn voegen barsten. In alle zalen is er muziek en groot feest. Om 21.11 uur is de prijsuitreiking van de Grote Keunedarpse Optocht van zaterdagmiddag.

Maandag 4-2
14.00 uur

Karaoke in de Stadskelder. Een gezellige middag waar al veel keunedarps zangtalent is ontdekt. De echte carnavalsvierder zal hier zeker niet ontbreken.

15.00 uur

Mini-playbackshow in Irene. De zaal is vanaf drie uur geopend. Vanaf ongeveer half vier / kwart voor vier gaat het programma van start. Een vakkundige jury zal de jongens en meisjes beoordelen op hun playbacktalent. Prins Suvee van Pampus zal aan het eind van deze middag de prijzen uitreiken aan de winnaars.

20.00 uur

Rosenmontag. De carnavalsavond pur sang. U kunt deze avond feest vieren in het café van uw keuze, of net als op de slingeroamd van kroegie naar kroegie. Het thema is dan ook: Loat Goan!

Dinsdag 5-2
14.00 uur

Frühschoppen in ’t Keuntje. Anders dan is vermeld in de diverse media en ook het Fienpreuverblaadje begint deze middag officieel niet om 12.30 uur maar om 14.00 uur.

Uiteraard bent u al vanaf 12.30 uur welkom in Grand Café ’t Keuntje. Prins Suvee van Pampus, Adjudant Kiki en hun gevolg zullen echter vanaf 14.00 uur aanwezig zijn.

Op deze middag komen diverse gastverenigingen naar Keunedarp. Er is een wedstrijdelement met onder andere de marmottenrace. Gezelligheid staat echter voorop.

20.00 uur

Afsluitingsavond in hofbar ’t Klavier. De vrienden van Velocitas zullen weer een heerlijk aan het spit bereiden. Het rondreizende tribunaal zal misstanden aan de kaak stellen en oordelen. Om 23.11 uur zal Prins Suvee van Pampus de sleutel weer inleveren bij burgemeester Koelewijn. Tijd voor het laatste biertje, nog één keer de polonaise en dan gaat om exact 24.00 uur de tap toe en de muziek uit.

24.00 uur

Einde carnaval 2008

Woensdag 6-2
10.00 – 12.00 uur

Haring happen in residentie Bierlokal am Bahnhof. Iedereen is weer in burger. Er kan onder het genot van een harinkje nog even nagepraat worden, voor zover men nog bij stem is.

Vanaf vandaag wordt het tot aan Pasen vasten. 

4 Reacties
 1. Prins Suvee van Pampus zegt

  Het wordt een knalfeest onder het motto:

  Bah, wat lekker!

 2. Prins Suvee van Pampus zegt

  Het wordt een knalfeest onder het motto:

  Bah, wat lekker!

 3. bakkenist zegt

  ben het geheel met je eens Prins.

 4. bakkenist zegt

  ben het geheel met je eens Prins.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.