Kerstrock cafe de Wippert

0

HOLTEN – In zaal De Wippert aan de oude weg Laren – Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de tweeëntwintigste keer het Kerstrock – festival plaats.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van bestaande bands en nieuwe jonge regionale bands. Daarnaast is deze tweeëntwintigste aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en een stampvolle zaal.

Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Dutch Courage, Bonobo Branded, Challenge, Striky Exit en Seventh Gear.  De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt  7 euro.

PROGRAMMA

DUTCH COURAGE (16.15 – 17.00 uur)
Dutch Courage is een rockcoverband uit Dijkerhoek (bij Holten). De band is opgezet door de gitaristen Remko Haverslag (23), Jelle Hoekman (26), Herbert Teeselink (25) (tegenwoordig manager) en drummer Tim Noteboom (25). Bassiste Lisa Kalisvaart (19) en zanger Herbert Tuitert (18) voegden zich later bij het gezelschap. Zij spelen nu een jaar in deze bezetting. Het repertoire bestaat uit o.a. Metallica, AC/DC, The Offspring, Greenday, Lenny Kravitz en nog vele anderen. Zij hopen met een grandioze feest en vol Rock n’ Roll Kerstrock te kunnen openen. Meer info op: http://www.dutchcourageband.nl 

BONOBO BRANDED (17.30 – 18.15 uur)
Bonobo Branded is een rockband die er van houdt om een knallende show uit de kast te trekken. Deze echte plattelandsrockers van hoog niveau, teisteren zonder enige gevoel van plaatsvervangende schaamte de trommelvliezen van het publiek (en zichzelf) met hun meestal verrassende rockliedjes. Echte knallers worden afgewisseld met gevoelige ballades, die desondanks toch vaak uitlopen op een muzikale eruptie van gitaren en andere oerkreten. Donaties na de show in de vorm van bananenschuimpjes worden zeer op prijs gesteld aldus de bandleden. De band bestaat uit Hugo Woldendorp (Zang), Ric Huting (Gitaar,zang) Paul Stuurwold (Drum,zang) Mark Vording (Gitaar) en Holtenaar George van der Donk (Bas, zang). Meer info op: http://www.bonobobranded.nl 

CHALLENGE (18.45 – 19.30 uur).
De leeftijd van deze jonge band is tussen de 18 en 20 jaar. De 3 jongens en 2 meiden komen allemaal uit

de Hof van Twente. Ze hebben o.a. gespeeld in de Reggehof, Bills Bar – Markelo, de Kerstmarkt in Markelo, en op het Diepenheims feest. De band speelt vooral meezingers zodat het publiek een gezellige avond kan verwachten. Op het repertoire staan covers van  o.a. Bon Jovi, Liquido, Anouk, Jovink, Kane enz. De band is ontstaan in Markelo, en ze repeteren bij de muziekschool in Goor. Challenge bestaat uit: Diede Hofstee (Zang), Johan van Heerde (Toetsen), Laura de Haan (Bas), Gerben Maas (Gitaar, zang) Berrie ten Hove (Drums)

STRIKY EXIT (20.00 – 20.45 uur)
Striky Exit is een Punk/Rock formatie die eind 2005 is ontstaan op de basisschool De Branink. De Band bestaat uit 5 Larense jongens van 17/18 jaar jong die eigenwerk maar ook covers van Ramones, Heideroosjes, Black Sabbath enz. laten horen.  De bezetting is Jeroen Platenkamp (zang), Yoran te Lintelo (gitaar), Mathijs Posthuma (sologitaar), Nick Snellenburg (bas) en Tom Wesseldijk (drums). Tot voor kort speelde de band vooral in Laren en omgeving, maar daar is nu verandering in gekomen. Striky Exit deed in november mee aan een talentenshow in zaal 013 in Tilburg. Het vijftal wist daar de eerste plaats te bemachtigden en daarom zullen ze in April 2011(exacte datum nog niet bekend) wederom spelen in zaal 013. Meer info op http://www.strikyexit.com 

SEVENTH GEAR (21.15 – 22.00 uur)
De Zwolse Coverband Seventh Gear bestaat in januari alweer 5 Jaar. Onlangs hebben een aantal wisselingen plaats gevonden binnen de band. Er zijn maar liefst 2 nieuwe zangeressen en een nieuwe toetsenist bijgekomen. Zij bleken een ware aanwinst voor de band. Al vanaf het begin zijn de bassist, drummer en gitarist bij elkaar gebleven. Er staan nu 6 ervaren muzikanten op het podium, die garant staan voor een wervelende muziekavond. Seventh Gear is een swingende coverband, met een zeer breed repertoire.Van rock tot ballad, van Nederlandstalig tot soul en disco. Inmiddels heeft de band een zeer goede live – reputatie opgebouwd.zodat men ook dit jaar weer kan rekenen op een enthousiaste slotact op Kerstrock in De Wippert.

Meer info op http://www.seventhgear.nl  

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.