Kerstfair en schaatsbaan in Holten

0
HOLTEN – Aanstaande zaterdag  is het weer zover, om 12.00 begint de jaarlijkse kerstfair.

De kerstfair ziet er dit jaar wat anders uit dan voorgaande jaren.

Om te beginnen bevind de levende kerststal zich dit jaar in het centrum, en wel onder de bomen achter de kerk. In de kerk is van 12.00 tot 20.00 een progamma met optredens van diverse (kinder)koren,organisten, en vertellers van kerstverhalen. Het volledige progamma  vindt u op  www.hervormdholten.nl.

Ook nieuw dit jaar is de schaatsbaan voor de jeugd. In samenwerking met de Holtense ijsclub is het de HHV gelukt om een heuse schaatsbaan naar Holten te halen, en die baan blijft liggen tot en met woensdag 16december. In de ochtenduren zal de baan gebruikt worden door de scholen, en  ‘smiddags en ‘savonds  kan de jeugd  zich uitleven onder het toeziend oog van de vrijwilligers van ijsclub De Noordpool, en natuurlijk onder het genot van koek en zopie !

Verder is deindeling van de fair anders dan voorheen, met kramen en tenten op het plein, maar vooral ook rond de kerk, en in de kerkstraat, krijgt de kerstfair een sfeervoller karakter, en doordat er dit jaar meer standhouder dan ooit zijn, is er ook voor elk wat wils. Hierbij kunt u denken aan kerstbakjes en kransen, ijs, de enige echte holtense pannenkoekworst, div woon en cadeauartikelen,(kinder) kleding en lingerie,enz. enz. en natuurlijk vindt u hier de (bijna) perfecte kerstboom.

Tijdens de fair zijn er diverse veelal gratis kinderactiviteiten oa verzorgd door de scouting uit holten. Er is een kersttreintje voor de kleintjes, er kunnen broodjes worden gebakken, er s een gps kerstspel, en het kampioenschap Kerstmanbroek hangen. Ook zal het koor De Holterdeerns een aantal keren optreden op het terrein van de fair. Om ongeveer 16.30 begint de Amerikaanse schoolbus met het naar de berg brengen van de deelnemers aan de fakkeloptocht die om  17.30 vertrekt bij Woody’s, en die via het beukenlaantje uitkomt bij de levende kerststal. De kerstfair duurt tot 20.00 uur en aansluitend zal er een Adventsconcert plaatsvinden in de Kandelaar.

Al met al dus een hele happening waar het hele gezin zich zeker goed zal vermaken, en waar iedereen alvast een beetje in de kerststemming zal komen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.