Kerstavond in Holten is een avond in licht

0

HOLTEN – Vrijdag 24 december, Kerstavond, wordt de Canadese Begraafplaats verlicht door kaarsen die bij elk graf zullen branden. De kaarsen worden door de Holtense schoolkinderen geplaatst.

De Stichting Viering Nationale Feestdagen hoopt dat het licht van de kaarsen en de warmte van het vuur een ieder tot nadenken stemt over de betekenis van saamhorigheid en vrijheid.
Vrijheid in ons land is mede te danken aan al diegenen die hun leven hebben gelaten om ons land van dwingelandij en tirannie te verschonen. Ze kwamen, vaak op jonge leeftijd, van elke kleur, van elk geloof, in de hoop op een wereld van vrede en solidariteit. Laten we met elkaar tonen dat we hun offer waard zijn en dat we hen altijd in licht zullen gedenken.

Uitnodiging
De Stichting Viering nodigt u hierbij uit op 24 december a.s. om 16.30 uur aanwezig te zijn op de Canadese Begraafplaats.

Route naar de Canadese begraafplaats
Gezien de grote opkomst van de laatste jaren is in overleg met de Gemeente Rijssen-Holten het volgende besloten.

Naar de begraafplaats
Vanaf 15.00 uur is er slechts eenrichtingsverkeer mogelijk van en naar de Canadese Begraafplaats. U kunt via de Molenbelterweg, de Holterbergweg naar boven. De Wullenbergweg (t.o. het Lösse Hoes) is eenrichtingsverkeer. U kunt hier uitsluitend aan de rechterkant parkeren.
U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Vanaf de begraafplaats
Na afloop gaat u via de Eekhoornweg, Nijverdalseweg en de Forthaarsweg weer richting dorp.

Kom per fiets of lopend
Wij vragen u, indien mogelijk, zoveel mogelijk per fiets of lopend naar de Herdenking te komen.

Dank aan WAV
Deze viering is dankzij de fondsenwerving van de Welcome Again Veterans Holten financieel mogelijk gemaakt. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.