Kermis aan zijden draadje

0
Weinig drukte

HOLTEN – In tegenstelling tot het vorige bericht verschijnt er in de Tub het onderstaande bericht. Volgens ons slaat dit meer de spijker op zijn kop. Zie het ingezonden stuk van "de Bakker" van vorig jaar 

De zomerkermis in Holten hangt aan een zijden draadje.
Dat zou gesteld kunnen worden als de situatie rondom het vroegere dorpsfeest van de meest negatieve kant wordt bekeken. Dit jaar gaat de kermis echter nog gewoon door, vanaf vandaag tot en met zondag op de Smidsbelt en in de Dorpsstraat.

Toen de kermis enkele jaren geleden werd ‘verbannen’ naar de Kalfstermansweide ging het mis: het werd rustiger en rustiger en de kermislui begonnen te klagen. Reden voor de organisatie om actie te ondernemen. De kermis verhuisde terug naar de Smidsbelt, maar omdat de middenstand er doordeweeks erg veel last van had werd een ander experiment uitgevoerd: kermis op donderdag tot en met zondag, in plaats van woensdag tot en met zaterdag. Het werkte wel, maar de zondagmiddag van 13.30 tot 18.00 uur was de kermisexploitanten toch te kort. Daarom is er dit jaar tot 22.00 uur kermis op zondag. Op donderdag is het tot 23.00 uur feest en op vrijdag en zaterdag gaat het nog een uurtje langer door. De kermis begint elke dag om 13.30 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.