Jumelage-Insectenhotel voor Kinderboerderij Parkgebouw

0

Bij het beëindigen van de uitwisselingscontacten van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten in december 2016, verraste de oudheidkundige vereniging, het Heimathaus uit Steinfurt-Borghorst, het aftredende bestuur van de Stichting Jumelage met een fraai, zelfvervaardigd insectenhotel.

Na enig speurwerk naar een geschikt adres in Rijssen of Holten toonde Gerrit Zandvoort, beheerder van de Kinderboerderij Parkgebouw, eigenlijk direct al zijn interesse om zijn levende have te completeren met het onderdak bieden aan ook de kleinste dieren in de natuur! Een insectenhotel is immers een uitstekend leerobject voor de bezoekers van een kinderboerderij.

Op woensdag 12 april werd een delegatie van de Heimatverein uit Borghorst onder leiding van voorzitter Franz Josef Schönebeck ontvangen door het bestuur van de Oudheidkamer Rijssen en Jan Koelemaij, ex-voorzitter van de Stichting Jumelage Rijssen-Holten.

Het voortbestaan van goede relaties tussen verenigingen in de partnersteden Steinfurt en Rijssen-Holten blijft ook in de toekomst een uitstekend platform voor burgerinitiatieven op het gebied van de grensoverschrijdende contacten binnen Euregio

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.