JOTA Scouting

0

HOLTEN – In het weekend van 16 en 17 oktober pioniert Scouting De Waardenborchgroep Holten met hout en touw een grote toren midden op de Kalfstermansweide.

Op deze toren komt een zendmast te staan die nodig is om in dit weekend over de hele wereld contacten te leggen. Dit weekend is namelijk het JOTA weekend. JOTA staat voor Jamboree On The Air, een wereldwijde evenement waarbij scoutinggroepen over de hele wereld proberen contact met elkaar te leggen door middel van een echte zender. Dit doen zij in samenwerking met zendamateurs die gemachtigd zijn om op een bepaalde frequentie uit te zenden. 

De locatie Kalfstermansweide is gekozen omdat de scouts van de Waardenborggroep en de zendamateurs willen laten zien hoe leuk zenden, maar vooral ook hoe leuk scouting is.  
  
Scouting is veel meer dan zenden en pionieren. Scouting is elk weekend een kleine vakantie waar je ook nog iets van opsteekt. Elke vrijdagavond kom je een paar uur samen met leeftijdsgenoten. Even geen school of huiswerk maar lekker dingen doen die je anders in de vakantie doet. Je gaat kamperen, vlot varen, loopt speurtochten en leert hoe je een kampvuur opbouwt en aansteekt.  

Wil je wel eens achter een echter zender zitten? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 oktober naar de Kalfstermansweide. Heb je geen tijd maar wil je wel meer weten over Scouting? Neem dan contact op met Ronald Lansink, telefoon 06-45736439 of kijk op www.scoutingholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.