Jos Bessembinder genomineerd

0

HOLTEN – Jos Bessembinder is genomineerd voor de Beste Buurman Verkiezing 2008. De verkiezing loopt via de website www.buurtlink.nl /bestebuur en wordt voor de tweede keer gehouden. Het goede nieuws is: Jos staat op plaats zes in de landelijke top-tien. Het slechte nieuws: er zijn zeshonderd genomineerden en de race is nog lang niet gelopen. Tot 16 december kan er gestemd worden. Dan roept de jury iemand uit de top-tien tot winnaar uit. En die krijgt vervolgens duizend euro.

We bellen Jos, die bij het horen van ‘beste buurman’ gelijk al hard moet lachen. De bewoner van de Lichtenbergerweg 23 is volgens de stemmers ‘een goeie kerel’, ‘mooie kearl’, ‘super kerel’, ‘goeie vent met super instelling’, ‘super aardig, leuk en geweldig’, ‘joepie’, en – volgens ene Kim – ‘alle vrouwen vinden hem een lekker ding’. Jos is de spil van de buurt, altijd goedgemutst en de drijvende kracht achter een hele serie buurtactiviteiten. Daaronder het paasvuuur, buurtvoetbal- en volleybal. Al die inzet voor de mensen in de buurt krijgt hij nu betaald in stemmen op de website. "Eerst dacht ik: wie heeft me dat geflikt. Inmiddels weet ik dat wel en kan ik er om lachen. Ik voel me best een beetje vereerd, eigenlijk. Het is toch een soort waardering voor wat je doet in de buurt. Zo zie ik het. Het levert een hoop aandacht op. Ik word er constant op aangesproken."

"Nee, zelf hou ik de stemming niet zo bij. Mijn kinderen wel, die vinden dat prachtig. Pap, je staat nu hier, en kijk pap, hier sta je ook. Dat soort dingen. Die aandacht is toch wel leuk. Het geld? Nou, als ik die duizend euro win, dan moet ik die gebruiken voor een buurtactiviteit. Ik had een paar dagen terug een verjaardag. Toen is al min of meer besloten om er een grote barbecue voor de buurt van te organiseren."
(bron Tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.