Jongeren-sportweek ‘Explore your Move’

0

HOLTEN – In samenwerking met diverse Holtense sportverenigingen organiseert jeugdhonk ‘de Liesen’ van ViaVie Welzijn een sportweek voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Via diverse sportclinics wil het jongerenwerk samen met de sportverenigingen jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een aantal bekende, maar juist ook wat minder bekende sporten. Voetbal en handbal kent iedereen, maar wat te denken van Taekwondo of schieten?
Voor een kleine bijdrage van € 2,- per clinic kunnen jongeren via een clinic van circa 1.5 uur kennismaken met diverse sporten.  De sportweek trapt op woensdagmiddag 30 april af met een tweetal schiet-clinics, georganiseerd door schietvereniging de Eendracht uit Holten. Na een demonstratie door enkele ervaren schutters van de vereniging mogen jongeren van 16 t/m 18 jaar zelf uitproberen hoe het is te schieten op een schietbaan.
Op donderdag 1 mei zijn er een tweetal verschillende clinics te volgen. In de middag geeft Taekwondo Vereniging Olthuis een clinic in taekwondo, niet alleen vechtsport maar een discipline. Zelfverdediging en respect zijn hierbij 2 kernwoorden. In de avond organiseert Atletiek Vereniging Holten op Meermanskamp een clinic Atletiek: een van de meest veelzijdige sporten die er bestaan!
Op vrijdagmiddag vind dan de laatste clinic plaats, georganiseerd door de Bato Holten. Streetdance is een van de oudste dansvormen die er bestaan, ontstaan op straat in New York. Op fijne hiphop beats leren, zowél jongens als meiden, de vetste moves!
De week wordt op vrijdag 2 mei vanaf 17.00 uur afgesloten op jeugdhonk ‘de Liesen’, waar alle deelnemers en verenigingen samen komen voor een hapje van de BBQ, een potje voetbal in de voetbalboarding, en natuurlijk napraten over een sportieve week.
Voor meer informatie, het hele programma en / of opgave voor de sportweek, neem eens een kijkje op www.viaviewelzijn.nl. U kunt ook contact opnemen met ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55, of stuur een mail naar de jongerenwerkers: Ralph, [email protected] of Patricia, [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.