Iva springt af voor ‘iCAN DOiT’

0

HOLTEN – Nederlands hoogspringkampioene Iva Klein Baltink heeft donderdag 29 maart onder aanvoering van 120 medeleerlingen van De Waerdenborch de afsprong verricht voor het project iCAN DOit.

Met de start van het project gaan vijf brugklassen onder aanvoering van hun gym- en biologieleraren aan de slag met het verleggen van hun persoonlijke doelen.

Iva staat, als 14-jarige leerling van De Waerdenborch en lid van AV Holten, met haar prestaties symbool voor het motto ‘Je kunt meer dan je denkt!’.

Johan Brinkman (combifunctionaris) straalt van enthousiasme als hij de leerlingen in sporthal ’t Mossink verwelkomt samen met wethouder Wolterink van de gemeente Rijssen-Holten. “Jongens en meisjes, jullie staan aan het begin van een uniek en gaaf project, waarin de samenwerking van De Waerdenborch en de Atletiekvereniging Holten tot uitdrukking komt. Vandaag starten we officieel met iCAN DOiT. Na de afsprong door Iva neemt elke leerling deel aan de shuttle run en werkt via de gym- en biologielessen in 12 weken toe naar twee evenementen. Dit zijn de bevrijdingsloop van de AV Holten op 5 mei en de run-swim-run op 15 juni.”

Met luid applaus en gejoel laten de leerlingen horen dat ze er klaar voor zijn, waarna wethouder Wolterink het woord neemt. “Prachtig om te zien hoe dit initiatief van samenwerking, dat wordt gesteund door de gemeente Rijssen-Holten en Sportservice Overijssel, nu concreet vorm gaat krijgen. Overigens ben ik wel blij dat ik zelf niet over die hoge lat hoef te springen.” Snel blaast hij Iva op de toeter op weg. Met een geslaagde sprong is het startschot van iCAN DoiT gegeven.

De leerkrachten lichamelijk opvoeding die de leerlingen tijdens de shuttle-run begeleiden staan vol achter het project. “Het is fantastisch om te zien hoe je als school door samen te werken met de Atletiekvereniging Holten elkaar kunt versterken”, aldus Pim Gruijters. Dat het inspireert, laten de leerlingen die ondertussen bloedfanatiek hun shuttlerun afwerken aan alle kanten zien. “Met de score van de shuttle run krijgt iedere leerling volgende week een persoonlijk trainingsschema. Ze gaan daar samen per klas maar ook individueel mee aan de slag”, vertelt bestuurslid Joanne Kloosterboer van AV Holten. “Ik heb genoten van de voorbereiding van dit unieke project. En deze daverende start is veelbelovend.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.