Intocht Sinterklaas

9

HOLTEN – Vanuit Spanje is het bericht binnengekomen dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten met de stoomboot inmiddels onderweg zijn naar Holten, om daar op zaterdag 17 november a.s. op ludieke wijze in Holten aan te komen.

Iedereen is van harte welkom op het Smidsbelt in Holten, voor deze speciale gelegenheid omgedoopt tot Sinterklaasplein.

Het voorprogramma met de eerste pieten, die alvast vooruitkomen, zal omstreeks 14.15 uur starten op het Smidsbelt.

Gezamenlijk met het publiek zullen we op het Smidsbelt gaan wachten op de Sint. De Sint zal officieel om ongeveer 15:00 uur welkom worden geheten door de burgermeester van Rijssen-Holten, dhr. Arco Hofland.

Ook heeft Sinterklaas dit jaar een kleurwedstrijd aan zijn bezoek aan Holten verbonden. De kinderen kunnen de kleurplaat inleveren tijdens de intocht. De kleurplaten worden verspreid onder de scholen en zijn tevens bij enkele winkeliers verkrijgbaar in het dorp Holten.

Het belooft een spectaculaire en grootse aankomst en intocht van Sinterklaar te worden in Holten.

9 Reacties
 1. tegenwind zegt

  Lieve kinderen.

  Wat had ik graag gezien dat alle kinderen, de burgemeester en de mensen waar ik mijn cadeautjes koop,mij zouden verwelkomen in de muziekkoepel.
  Zelfs in het verre Spanje heb ik vernomen dat er weer een uniek stukje Holten word afgebroken.
  Voor de laatste keer had ik jullie papa,s en mama,s graag de kans willen geven om foto,s te maken van Sinterklaas ,met de muziekkoepel op de achtergrond.
  Later als je groot bent,kun je over dit soort foto,s je gaan afvragen of de koepel wel weg moest,voor een paar parkeerplaatsen.
  Maar lieve kinderen,ook dit jaar zal ik mijn oude botten wel weer in een oplegger moeten sleuren,omdat ik de kinderen van vroeger per ongeluk oordoppen heb gegeven,inplaats van een luisterend oor.

  Sinterklaas.

 2. Zijwind zegt

  Jammer van Tegenwind. Zolang ik in Holten woon (>15 jaar) is Sinterklaas niet in de muziekkoepel verschenen. Dus waarom nu ineens zeuren hierover. Sentimenteel misbruik maken van de situatie over de ruggen van onschuldige kinderen die niets hebben met de muziekkoepel en de daarmee gepaard gaande lokale politieke beslommeringen…

 3. Wind zonder geurtje zegt

  Vroegah kwam sint met de trein en klom hij uit het raam bij de Biester zo op het terrasdak. Die koepel is volgens mij nog nooit echt serieus gebruikt alleen op een gedwongen manier. De koepel is een gedrocht dat gelukkig gaat verdwijnen.

 4. pieter-willem.groot zegt

  Is dit niet een onderwerp voor de lief en leed rubriek?

 5. tegenwind zegt

  @alle soorten wind.
  ,,Voor de laatste keer had ik jullie papa,s en mama,s graag de kans willen geven om foto,s te maken van Sinterklaas ,met de muziekkoepel op de achtergrond,,
  De insteek van bovenstaande regel was,dat hoogstwaarschijnlijk in 2013 de sloop een feit is,en niet hoe vaak, of liever gezegd hoe weinig hier gebruik van is gemaakt.
  Dit kun je sentimenteel vinden of niet,maar als 15 jaar wonen in Holten in het niet valt bij deze wind,en je kent de geschiedenis van de koepel,dan is het gewoon jammer dat het moet wijken voor blik.
  En dat vind overigens 70 procent van de Holtens Nieuws lezers

 6. slag zegt

  @zijwind
  Sinterklaas is wel degelijk in de muziekkopel geweest tijdens z’n intocht, was er persoonlijk bij betrokken als hulp van de Sint. Dus weet niet wat je de afgelopen jaren hebt gedaan tijdens de intocht van de Sint, maar duidelijk niet opgelet.

  En is er al een definitief besluit genomen dan over de toekomst van de Muziekkoepel? Ik heb het nergens kunnen lezen/zien, zelfs niet op de tekening zoals die hier onlangs verscheen.

 7. Zijwind zegt

  @slag
  Misschien zo’n 100 jaar geleden dan… Zover ik weet de afgelopen 15 jaar niet, of ik heb echt zitten slapen :zzz

  Verder zeg ik ook niet dat de muziekkoepel weg moet of moet blijven, ik vind het gewoon jammer dat Tegenwind dit artikel aangrijpt om daar over te mekkeren.

 8. slag zegt

  @zijwind

  Denk zo’n 6, 7 jaar geleden dat de Sint op de Kalfstermansweide aankwam en toen dus ook wel degelijk welkom is geheten door de Holtense kinderen. Na een rondrit ging het feest toen verder in de aula van de scholengemeenschap.
  Als je dit niet meer weet heb je idd “echt” zitten slapen.

  1. Hoofdpiet zegt

   [quote]@zijwind

   Denk zo’n 6, 7 jaar geleden dat de Sint op de Kalfstermansweide aankwam en toen dus ook wel degelijk welkom is geheten door de Holtense kinderen. Na een rondrit ging het feest toen verder in de aula van de scholengemeenschap.
   Als je dit niet meer weet heb je idd “echt” zitten slapen.[/quote]

   Idd. Hij kwam toen met de bus met een heel bekende Holtense buschauffeur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.