Inschrijving SW4D is op 1 Mei open

0

SALLAND – Uit alle hoeken van het land, zelfs uit Duitsland, België, Zwitserland komen wandelaars jaarlijks in de herfstvakantie in grote getale naar Raalte om mee te doen aan de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D).  

Ieder jaar gaat het SW4D seizoen op 1 mei officieel van start. Dat is namelijk de datum waarop de inschrijving voor Overijssels grootste internationale wandelevent wordt geopend. De editie van 2014 wordt gehouden van 14 tot en met 17 oktober, uiteraard wederom vanuit Raalte. Inschrijven kan via www.sw4d.nl. De veldwerkers zijn in het voorjaar druk in de weer  geweest om een kritische blik te werpen op de routes. Daarbij is gebruik gemaakt van eigen ideeën, maar ook van de suggesties afkomstig uit de grote hoeveelheid ingeleverde evaluatieformulieren.

Het commentaar van Jan Seygers van de werkgroep routes laat aan duidelijkheid niets te wensen over: ‘Het ziet er veelbelovend uit, inmiddels staan de toeristische beschrijvingen op de website!’

Het kidsprogramma wordt ieder jaar groter, mooier en avontuurlijker. Voor 2014 moet het thema ‘Op wandelsafari in Salland’ voor de nodige verrassingen gaan zorgen . ‘Op een later moment worden de details prijsgegeven, maar de volgende ingrediënten zitten er zeker in: kunst maken, knutselen en avontuur’, weet bestuurslid Maaike Heethaar te verklappen.

Mee met de tijd

De organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse gaat mee met de tijd. Om die reden is besloten om de website aan te passen en te vernieuwen zodat het bruikbaar is voor mobiele telefoons en Ipad. Om het gebruikersgemak te testen is een online enquête opgesteld. Om de deelname aan het onderzoek te promoten wordt onder de deelnemers aan het onderzoek één startbewijs voor deelname aan de Sallandse Wandelvierdaagse verloot.
(www.sw4d.nl/enquete)

10 wandelgidsen voor vroege vogels

Zodra de inschrijving is geopend wordt de promotiemotor flink opgevoerd. Begon het jaren geleden met flyers en posters, tegenwoordig is SW4D online flink actief. Elke maand wordt een Facebook actie gehouden.

Te beginnen in de maand mei: ‘schrijf je in deze maand in voor de SW4D van 2014: like ons  op Facebook’. Deze vroege vogels maken kans op de populaire wandelgids ‘Wandelen in het hart van Salland’. ‘In totaal worden deze maand tien wandelgidsen verloot’, vult online promotor Lisa Heethaar aan.

Fit! op weg naar de Sallandse wandelvierdaagse

Trainingsgroep brengt je naar de start van SW4D

Na twee succesvolle edities is er dit jaar weer de mogelijkheid deel te nemen aan de groepstrainingen van Fit! op weg naar de Sallandse Wandelvierdaagse. De groepstrainingen zijn bedoeld voor  wandelaars die graag één dag of meerdere dagen achtereen

20 kilometer willen lopen, maar nog niet echt goed weten hoe de voorbereiding moet verlopen.

Op zaterdag 30 augustus wordt er gestart met een kennismakingsdag bij Vital Centre Raalte.  Na de kennismakingsdag starten de groepstrainingen, waarbij de deelnemers toewerken naar hun einddoel. Tijdens de zes wekelijkse trainingen worden de deelnemers onder deskundige begeleiding van wandeltrainer Jan Jonkman en sportmasseur André Nijenhuis klaargestoomd om dit najaar fluitend en zonder blessures de 20 kilometer van de SW4D uit te lopen. Fit! op weg naar de Sallandse Wandelvierdaagse is een samenwerking van Raalte Gezond!, Fysio Therapie Salland, Vital Centre, Olympisch Netwerk Overijssel, Nobach Schoenen & Podologie, Salland Zorgverzekeringen en SW4D.

Beknopt programma Fit! op weg naar de Sallandse wandelvierdaagse

§  Kennismakingsdag bij Vital Centre Raalte

§  6 wekelijkse trainingen onder begeleiding van erkende wandeltrainer en sportmasseur

§  Koffiestop bij elke training

§  Gratis Voetencheck bij Nobach Schoenen & Podologie

§  Wandelshirt

§  Generale + gezonde lunch bij Bosgoed Heeten

§  Herinnering

Meedoen aan het trainingsprogramma kost € 25,-

Aanmelden kan via de website van www.sw4d.nl/sw4d-fit

Daar staat alle informatie omtrent de groepstrainingen Fit! op weg naar de Sallandse wandelvierdaagse.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.