Inschrijving recreatieve afstanden Triathlon Holten start 15 december

0

HOLTEN – Kwaliteit en kwantiteit gaan hand in hand bij de jubileumeditie van de Triathlon Holten, van 2 tot en met 5 juli 2009. Voor de kwaliteit tekenen de sterkste Europese triatleten die meedoen aan het EK ‘Olympic Distance’, dat op 5 juli in Holten wordt gehouden. Voor de kwantiteit tekenen ruim duizend recreatieve deelnemers. Voor hen start de inschrijving vanaf 15 december.

Evenals voorgaande jaren kunnen de belangstellenden voor de kwart en achtste triatlon zich tot 15 januari inschrijven via internet (www.ectriathlon2009.eu). Via deze site is ook een inschrijfformulier te downloaden. De organisatie verwacht weer een enorme belangstelling. Indien zich evenals voorgaande jaren meer atleten aanmelden dan er startplaatsen voorhanden zijn, zal er op 23 januari 2009 onder toezicht van een notaris een loting worden gehouden.

Vorig jaar trok de Triathlon Holten ruim 1.200 deelnemers. Enkele honderden Holtenaren strijden op de 1/8-ste en 1/4 Triathlon om het ‘Holtens Kampioenschap’. Voor de 25e editie is de organisatie erin geslaagd ondanks de extra EK-activiteiten en startseries het aantal recreatieve deelnemers nagenoeg gelijk te houden. “We wilden rekening houden met het feit dat de recreatieve deelnemers hebben bijgedragen aan de groei van het evenement. Zonder hen
zouden we nooit het EK hebben kunnen organiseren”, zegt voorzitter Martin Pieters van de Stichting Triathlon Holten.
Holten zal van 2 tot en met 5 juli 2009 geheel in het teken staan van het EK Triathlon Olympic Distance.

Het programma ziet er als volgt uit:
Donderdag 2 juli : ‘Team relay’ (landen-estafette)

vrijdag 3 juli : Officiële opening, Woody’s kinder run-bike-run en het Zwemloop kampioenschap voor sponsorteams.

Zaterdag 4 juli : EK ‘Age-groupers’ (klassering op basis leeftijd) – 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)

Zondag 5 juli : EK Elite-atleten

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.