Illegale prostituees aangetroffen op vakantiepark

0

HOLTEN – De politie trof op woensdag 2 april op een vakantiepark in Holten twee illegale prostituees aan van 26 jaar uit de gemeente Heusden (NB) en 20-jaar uit Polen. De praktijken van de vrouwen kwamen aan het licht dankzij oplettende vakantiegangers.

Bezoekers van het park zagen dat bij enkele huisjes veel mannelijke bezoekers kwamen. Dit meldden zij bij de directie van het park, die op zijn beurt de politie in kennis stelde. Naar aanleiding hiervan stelde het prostitutie / mensenhandelteam van de politie een onderzoek in. In twee huisjes trof de politie de Poolse- en een Nederlandse prostituee aan. Zij boden hun seksuele diensten aan zonder dat zij in bezit waren van de benodigde prostitutievergunningen. Ze werkten afzonderlijk van elkaar en hadden niets met elkaar te maken. Tegen de vrouwen is proces verbaal opgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.
Verbeterd toezicht

Sinds de opheffing van het bordeelverbod is het verboden in Nederland een prostitutiebedrijf te runnen zonder de vereiste vergunning voor een seksinrichting. Dit om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Dit toezicht moet ondermeer leiden tot het signaleren en bestrijden van mensenhandel, tot het weren van minderjarigen in de prostitutie, het weren van illegale werknemers en het toezicht houden op de werkomstandigheden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.