‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ in Holten

0

HOLTEN – Op zaterdag 5 mei valt tijdens de 28e Bevrijdingsloop in Holten ook het startschot voor de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’.

Een initiatief om basisschoolkinderen kennis te laten maken met de atletieksport. Deze Kidsrun is al weer de negende in een serie van tien Kidsruns, die vanaf september 2011 tot mei dit jaar op het programma staan bij diverse hardloopevenementen in de provincie Overijssel. ‘IK Lekker fit!?
De ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ is een aanvulling op het project ‘IK Lekker fit!?; een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en de Nederlandse Hartstichting. Het doel van dit project is het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij leerlingen (en hun ouders) om daarmee bewegingsarmoede en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. Door het opzetten van de ‘IK Lekker fit!? Kidsruns’ komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met atletiek.
 
De Bevrijdingsloop in Holten
Naast de 2,5, 5 en 10 km, de G-Loop en de 700 meter voor de allerkleinsten, vindt dit jaar in Holten ook de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ plaats. Dit is een individuele loop en er wordt gelopen in twee leeftijdscategorieën. Kinderen uit de groepen 3 t/m 5 lopen 1 km. en de groepen 6 t/m 8 lopen iets verder, namelijk 1,4 km. Het eerste startschot op Sportpark Meermanskamp valt om 15.00 uur. Atleet Geert Tuinstra is namens FBK aanwezig om de kinderen extra te motiveren. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar als extra stimulans mogen de beste drie van elke categorie deelnemen aan de finale van de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo op 27 mei a.s.
 
Samenwerking
Sportservice Overijssel speelt als projectleider een belangrijke rol in de organisatie van de Kidsruns. De samenwerking met gemeenten en scholen vormt de basis, waarbij contacten worden gelegd met atletiekverenigingen en organisaties van loopevenementen. Zo worden op lokaal niveau jeugdlopen omgevormd naar ‘IK Lekker fit!? Kidsruns’. Maaike Geerdink van Sportservice Overijssel; “Het is prachtig om te zien dat er zo veel partijen samenwerken en hetzelfde doel nastreven; kinderen aan het sporten krijgen”. Zilveren Kruis Achmea biedt ondersteuning in de vorm van pr- en communicatie-uitingen, aankleding van het evenement en een financiële bijdrage voor de atletiekvereniging of lokale organisator.

FBK-Games en Local Heroes    
De FBK-Games Hengelo is hét internationale topatletiekevenement in Nederland. Omdat topsport en breedtesport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden organiseert de stichting Fanny Blankers-Koen Games diverse breedtesportactiviteiten. Eén daarvan is de finale van de ‘IK Lekker fit!? Kidsruns’ tijdens de Games. Voor de kinderen een unieke ervaring. Lopen tussen topatleten in een prachtig atletiekstadion voor zo veel publiek is natuurlijk heel bijzonder.

Om het nog spannender te maken is ook Local Heroes aangehaakt. Deze stichting waarvan hardloopfenomeen Haile Gebrselassie de belangrijkste ambassadeur is, maakt gebruik van de voorbeeldfunctie van topatleten. De levensomstandigheden in Afrika kunnen alleen verbeteren als de energie en ondernemingsgeest van binnenuit komen. Door atleten die zich realiseren dat zij het verschil kunnen maken. Tijdens de FBK-Games organiseert de stichting een Meet & Greet met een bekende Afrikaanse topatleet. Naast het belang van bewegen en gezonde voeding wordt door de inbreng van Local Heroes een stuk maatschappelijke betrokkenheid gerealiseerd. Zo leren kinderen niet alleen iets over hun eigen gezondheid, maar ook over die van hun leeftijdsgenootjes in Afrika.

www.zilverenkruis.nl/iklekkerfit
www.sportserviceoverijssel.nl
www.fbk-games.nl
www.local-heroes.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.